Nuorten Leijonien jässikkä vakuutti NHL-scoutit MM-kisoissa: "Kaikki perusasiat ovat kunnossa"

3:07
Samuel Helenius teki MM-turnauksen molemmat maalinsa Nuorten Leijonien alkusarjan ottelussa Slovakiaa vastaan.

Suomen alle 20-vuotiaiden MM-joukkueen riveissä vahvasti esiintynyt 18-vuotias Samuel Helenius nousi The Hockey News -lehden arviossa ylöspäin NHL:n ensi kesän varauksien listalla.

Peräti 199-senttinen Helenius kuului ensimmäisissä nuorten MM-kisoissaan joukkueen onnistujiin. Hän oli pronssiin päättyneissä kisoissa Suomen sisäisen pistepörssin jaetulla viidennellä sijalla tehoin 2+2.

NHL:ssä urallaan nyrkkejä heiluttaneen Sami Heleniuksen poika tulee varausikäiseksi ensi kesänä. The Hockey News nosti hänet esiin osakkeitaan kisoissa parantaneiden joukossa.

– Olin todella vakuuttunut hänestä ja hänen kamppailutasostaan, yksi pelaajatarkkailija sanoi.

– Hänen täytyy vain kasvaa isoihin raameihinsa. Kaikki perusasiat ovat kunnossa, ja luistelu tulee perässä, kun voimaa tulee lisää, scoutti arvioi.

Toinen tarkkailija oli yhtä lailla ilahtunut Heleniuksen otteista. JYPissä SM-liigaa pelaavan Heleniuksen pelissä jotkut osa-alueet jäivät pimentoon MM-kisoissa.

– Hän on iso – no, oikeastaan valtava – hän luistelee ja näyttää siltä, että hänet laitettiin vähän puolustavampaan rooliin: tappamaan jäähyjä isolla kropallaan ja pitkällä ulottuvuudellaan.

– Kysyin suomalaiselta kaveriltamme, onko hänellä taitoja, ja tämä sanoi, että kyllä on. Kaveri sanoi myös, että hän on kova, kykyjenetsijä muotoili.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja