Nuorta naista puukotettiin hengenvaarallisesti iltakävelyllä – tekijä ei tuntenut uhriaan

Nuorta naista puukotettiin eilen illalla Onkilahden kevyenliikenteen väylällä Vaasassa.

Naista puukotettiin keskiviikkona kello 19:n jälkeen, kun hän oli ollut yksin kävelemässä Yhdystien suunnasta Onkilahden rannan kulkuväylällä. Mies oli tarttunut naiseen takaapäin ja iskenyt teräaseella.

Nainen oli päässyt miehestä irti ja lähtenyt juoksemaan Putusillan suuntaan karkuun.

Pohjanmaan poliisilaitoksen mukaan nainen oli saanut apua lähistöllä olleelta pariskunnalta ja paikalle oli hälytetty ambulanssi ja poliisit. Epäiltyä tekijää ei tuolloin tavoitettu.

Illan aikana poliisi otti kiinni tekoon epäiltynä nuoren miehen.

Alle 18-vuotias vaasalainen mies otettiin kiinni Ristinummelta. Mies on pidätetty epäiltynä tapon yritykseen. Hänen kuulustelunsa on aloitettu tänään. Kuulustelussa epäilty on kertonut, että on ollut tapahtumapaikalla tapahtuma-aikaan. Hän kiistää epäillyn rikoksen.

Puukotuksen uhriksi joutunut nainen sai vaaralliseksi arvioitavan vamman ja hän on ollut hoidettavana keskussairaalassa. Nainen on päässyt pois sairaalasta. Poliisin mukaan voidaan epäillä, että tekijä on kohdistanut iskun ohikulkijan surmaamistarkoituksessa. Teosta epäilty ole tuntenut uhriaan entuudestaan ja hän on valikoitunut kohteeksi sattumalta.

Epäiltyä tekijää esitetään vangittavaksi Pohjanmaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin huomenna.

Juttua muokattu klo 21.08. Tarkennettu puukotuksen ajankohtaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja