Nuorisoporukasta voi pahimmillaan kasvaa väkivaltainen ääriryhmä – Asiantuntija: ”Jos se menee huonoon suuntaan ja siihen ei puututa..."

15:58

Sisäministeriön kehittämisjohtaja Tarja Mankkinen arvioi Huomenta Suomen haastattelussa, että jengiytymistä tulisi käsitellä laajalla näkökulmalla.

Hän kuvailee jengiytymistä prosessiksi ja muistuttaa, että ongelmallisiin tilanteisiin on tärkeä puuttua ajoissa.

– Jengistä voi kasvaa tällainen väkivaltainen ääriryhmä, rikollinen moottoripyöräjengi tai jonkin muun tyyppinen ryhmä. Se on prosessi, joka lähtee sieltä alhaalta, missä nuoret ryhtyvät toimimaan porukoissa, Mankkinen sanoo.

– Jos se menee huonoon suuntaan ja siihen ei puututa millään tavalla, niin siitä voi tulla organisoituneempi jengi ja sitten se voi jatkaa kehitystä, hän jatkaa.

Mankkinen kertoo, että on puhunut opettajien kanssa ryhmäytymisestä. Hänen mukaansa oppilaat menevät nopeasti ryhmiin tullessaan kouluun. Hänen mukaansa olisi yleisesti tärkeä, että ryhmiä onnistuttaisiin sekoittamaan.

Helsingin Meilahden peruskoulun rehtori Timo Heikkinen ilmaisi eilen MTV:n haastattelussa huolensa alueiden eriytymisestä ja jengiytymisestä. Nuorisotutkimusseuran tutkija Antti Kivijärvikiistää Huomenta Suomen haastattelussa, että Suomi olisi menossa Ruotsin suuntaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja