Nuoriso kiusaa pienituloisten eläkeläisten taloa: Rikkovat ikkunoita ja heittävät tuoleja parvekkeelta vanhusten päälle – "Eihän tässä talossa asu kuin mummoja"

Nuorisojoukko piinaa Hyvinkäällä sijaitsevan Pirkonkodin iäkkäitä asukkaita. Talo on rakennettu pienituloisille eläkeläisille ja asukkaiden keski-ikä on yli 80 vuotta. Ilkivalta alkoi noin kaksi ja puoli kuukautta sitten.

Talonmiehen mukaan yläasteikäiset nuoret ovat syksyn aikana muun muassa töhrineet talon seiniä ja ikkunoita talon vieressä kasvavan puskan marjoilla.

– Yksi oli huudellut, että eihän tässä talossa asu kuin mummoja, niin voi tehdä mitä tahansa.

Nuoret ovat myös rikkoneet alaikkunoita ja tunkeutuneet talon päädyissä sijaitseville parvekkeille. Parvekkeiden alla olevien portaiden portteja ei voi lukita, sillä talon päädyt ovat samalla hätäpoistumisteitä.

9:56
Vantaalla miesten ja vanhusten yksinäisyyttä vähennetään erilaisilla ryhmillä. Katso Viiden jälkeen -ohjelman juttu aiheesta!

– Yhtenä kertana nuoret heittelivät parvekkeelta tuoleja asukkaiden päälle, mutta he onnistuivat väistämään, talonmies kertoo MTV Uutisille.

Tupakkapaikalla tupakoivilta vanhuksilta on myös pummattu tupakkaa ja rahaa.

Talonmiehen mukaan nuorten käytös on säikyttänyt tupakoitsijoita. Nuoret ovat yrittäneet esimerkiksi napata vanhuksen kädestä laukkua, missä tupakat ovat olleet.

Talonmies ei esiinny jutussa omalla nimellään tai kuvallaan, jotta nuoret eivät voi tunnistaa häntä. Hän liikkuu usein ulkosalla ja pysyy nimettömänä, jotta saisi kerättyä nuorista tuntomerkkejä ja tietoja näiden tietämättä.

– Tämä on pieni kaupunki ja he suurella todennäköisyydellä tulevat vielä vastaan.

Poliisilta ei toistaiseksi ohjeita

Poliisille on tehty rikosilmoitus, mutta toistaiseksi poliisin sunnalta ei ole annettu ohjeita tai oltu yhteydessä, talon isännöitsijä Mervi Nikkanen kertoo.

– Olemme itse yrittäneet selvittää, mutta ei siitä ole ollut paljoa apua. Olemme olleet myös alueen rehtoreihin yhteydessä ja he ovat tehneet osansa myös.

Pirkonkoti on lisäämässä alueellaan olevien valvontakameroiden määrää. Nikkasen mukaan teoissa ei ole havaittavissa mitään niin kutsuttua punaista lankaa. Ilkivallan vuoksi pienituloiset eläkeläiset ovat joutuneet esimerkiksi pesettämään ikkunoitaan omalla kustannuksellaan.

– Nuoret tietävät, että tässä asuu vain ikäihmisiä. Olisiko yksi motiivi vähän kiusata.

Nuorten ilkivallasta kertoi ensimmäisenä Aamuposti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja