Nuori Tori.fi -huijari iski taas: Kävi valheellista kauppaa keikkalipuista, peleistä ja muumimukeista 15 000 euron edestä – tuomittiin yli 50 petoksesta

11:23
MTV Uutiset Live kertoi aiemmin, miten poliisi tutkii Postin nimissä lähetettyjä huijausviestejä – näillä keinoilla vältät huijaukseen lankeamisen

21-vuotias espoolaismies on jo kahdesti aiemmin jäänyt kiinni samankaltaisesta petostehtailusta ja saanut ehdonalaisen vankeustuomion. Hämäräpuuhat verkossa eivät kuitenkaan jääneet tähän.

Asia käy ilmi Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden viime viikon lopulla antamasta tuomiosta. Uudessa 53 petoksen vyyhdissä mies huijasi ostajia samoin menetelmin kuin aiemmin.

Hän oli myyvinään Tori.fi -sivustolla muun muassa pelejä, pelikonsoleita, tapahtumalippuja, kaiuttimia, keräilykolikoita sekä Muumi-DVD-bokseja ja muumimukeja, joita hänen ei kuitenkaan ollut aikomustakaan toimittaa ostajille.

Uudet petokset ajoittuvat viime kesäkuun ja kuluvan vuoden huhtikuun väliselle ajalle.

Loppua kohti vauhti kiihtyi. Viimeisen kuukauden aikana mies teki useita valekauppoja jopa saman päivän aikana. Oikeuden mukaan kokonaisvahingot nousivat yli 15 000 euroon.

Kärsi peliriippuvuudesta

Oikeus piti miehen toimintaa piittaamattomana, suunnitelmallisena ja johdonmukaisena. Tuomiolauselmasta ilmenee, että osasyynä tekoihin oli miehen peliriippuvuus, johon hän oli yrittänyt hakea apua.

Mies myynsi valtaosan petossyytteistä. Osassa tapauksia hän katsoi syyllistyneensä ainoastaan petoksen yritykseen. 

Miehen aiempi tuomio on viime joulukuulta. Silloin mies tuomittiin aiemmasta 83 petoksen vyyhdististä vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaisukseen ja 50 tunnin yhdyskuntapalveluun.

Hän syyllistyi uusiin rikoksiin ainoastaan viikko viimeisimmän ehdollisen vankeusrangaistuksena koeajan alkamisesta.

7 kuukautta vankeutta

Aiempi rikoshistoria oli koventamisperusteena nyt annettavassa tuomiossa.

Oikeus päätyi lopputulokseen, jossa miehen aiempi ehdollinen vankeusrangaistus määrättiin osittain täytäntöönpantavaksi.

Kun oikeus huomioi koventamisperusteen, uudet petokset ja aiemman ehdollisen vankeusrangaistuksen osittaisen täytätäntöönpanon, mies tuomittiin vuoden ja neljän kuukauden pituiseen ehdottomaan vankeuteen.

Rangaistuksesta määrättiin täytäntöönpantavaksi seitsemän kuukautta, eli mies joutuu vankilaan siksi aikaa. 

Lisäksi mies joutui korvaamaan huijaamilleen henkilöille yhteensä yli 14 000 euroa. 

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Tuomittu tai syyttäjä voi valittaa siitä hovioikeuteen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja