Nuori nainen ja mies yrittivät ryöstää miehen seksityön verukkeella Espoossa – uhri kertoi kutsuneensa naisen luokseen siivoamaan

5:02
Viime vuosina ollaan oltu huolissaan alaikäisten tekemien ryöstöjen määrän kasvusta.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi nuoren miehen ja naisen ehdottomiin vankeusrangaistuksiin tapauksessa, jossa kaksikko yritti ryöstää miehen seksi- tai siivouspalveluiden verukkeella.

Tapaus sattui Espoossa viime vuoden maaliskuussa. 19-vuotias nainen sai miehen kutsumaan itsensä yöaikaan luokseen.  

Mies kertoi kutsuneensa naisen siivoamaan asuntoaan palkkiota vastaan, mutta naisen mukaan hän oli tullut paikalle tekemään seksityötä. Oli palvelu millainen tahansa, taka-ajatuksena oli viedä mieheltä enemmänkin rahaa.

Asunnossa ollessaan nainen avasi tupakan hakemisen verukkeella uhrin asunnon oven, jotta oikealta pistoolilta näyttävällä kuula-aseella ja puukolla varustautuneet miehet pääsivät asuntoon.

Uhri oli potkaissut yhtä miehistä vatsaan, riepotellut tätä niskasta ja ottanut pöydältä kääntöveitsen käskien miehiä häipymään. Rikolliset pakenivat paikalta tyhjin käsin, ja teossa käytetty asekin jäi asuntoon. Mies soitti sitten paikalle poliisin.

Nainen väitti miehen tulleen auttamaan

Nainen myönsi tarkoituksenaan olleen viedä uhrilta rahaa, mutta kiisti ryöstön yrityksen. Hänen mukaansa rahat oli tarkoitus napata asunnosta ja juosta pakoon. Asuntoon tullut mies seurueineen oli hänen mukaansa ollut mukana varmistamassa hänen turvallisuutensa.

Naisen mukaan miehet tulivat hakemaan hänet asunnosta sen jälkeen, kun hänet oli tarjotuilla päihteillä saatettu huonoon kuntoon ja tilanne oli muuttunut uhkaavaksi. Mies kiisti tarjonneensa naiselle päihteitä.

Oikeus tutustui todisteina naisen ja asuntoon tunkeutuneen miehen väliseen tekstiviestinvaihtoon. Niiden perusteella oikeus tuli siihen tulokseen, ettei viestien perusteella ollut tarkoituksena saada naista asunnosta vaan pikemminkin miehet asuntoon. Teon suunnitelmallisuuskin kävi oikeuden mukaan kokonaisuudesta ilmi.

Kummallekin ehdotonta vankeutta

Vuonna 2000 syntynyt nainen tuomittiin ryöstön yrityksestä ja avunannosta törkeään kotirauhan rikkomiseen 1 vuoden 10 kuukauden vankeuteen.

Vuonna 1999 syntynyt mies tuomittiin ryöstön yrityksestä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta 1 vuoden 6 kuukauden vankeuteen. Kummallakin oli aiempaa rikostaustaa, ja miehen tuomiota alensi aiempi tuomio.

Heidät määrättiin korvaamaan uhrille 2000 euroa kärsimyskorvauksia.

Kahden muun asuntoon tunkeutuneen henkilön henkilöllisyys jäi tuntemattomaksi.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja