Nuori nainen huijasi kaikkia Instagramissa: Söpöjä selfieitä, luksusbrunsseja ja paljasta pintaa

Amalia Ulmanin Instagram-kuvat olivat sellaisia, joita näemme päivittäin nuorten naisten kuvavirroissa. Inspiroivia, hempeitä kuvia brunsseista. Vihjailevia kuvia, joissa paljasta pintaa vilahtaa. Kuvia, joissa näkyvät surut ja ilot. Mutta kaikki se oli huijausta.

Kun kaunis, hiuksensa vastikään vaalentanut Amalia Ulman alkoi lisätä huhtikuussa 2014 kuvapalvelu Instagramiin kuvia omasta elämästään, 26-vuotiasta nuorta naista alkoi seurata nopeassa ajassa huima määrä ihmisiä. Amalia kertoi aloittaneensa uuden vaiheen elämässään erottuaan poikaystävästään ja muutettuaan Los Angelesiin.

Amali Ulman

Kuvissa oli peiliselfieitä, kuvia brunsseista ja maitokahveista, hotellihuoneista, päivän asuista ja alusvaatteista. Ensimmäiset kuvat olivat pitkälti hempeitä ja pinkkejä, täynnä inspiroivia sitaatteja ja söpöjä eläimiä.

Jos et näe kuvaa, klikkaa tästä.

Hieman myöhemmin hempeisiin kuviin tuli uutta sävyä, kun Amalia alkoi näyttää enemmän paljasta pintaa ja muun muassa haaveili rintojen suurennusleikkauksesta, nosteli kuvissa paitaansa ”Voi, kun minulla olisi vatsalihakset!” ja otti kuvia takapuolestaan kuin Kim Kardashian konsanaan. Hän myös ilmaisi, kuinka tärkeää materia ja raha hänelle olivat.

Amali Ulman

Yhtäkkiä alkoi myös ilmestyä tummanpuhuvia vihjailuja itsetuhoisuudesta ja vieroitushoidoista. Luksuselämään tottunut Amalia kävi pohjalla.

Jos et näe kuvaa, klikkaa tästä.

Hän kuitenkin löysi elämälleen nopeasti uuden suunnan ja pahoitteli syvästi tuota vaihetta elämässään: hän kiitteli kaikkia seuraajiaan tuesta ja ymmärryksestä. Amalia alkoi ladata vuorostaan kuvia uudesta vaiheesta elämästään, joissa fyysinen ja henkinen hyvinvointi olivat pääosassa.

Jos et näe kuvaa, katso se täällä.

Amalia innostui joogaamaan, käymään salilla sekä syömään terveellisesti. Ja myös uusi poikaystävä löytyi rinnalle!

Lopulta seuraajia oli lähemmäs 90 000. Tykkäyksiä ja kommentteja suorastaan sateli.

The end – kuvat olivatkin vain huijausta

Viiden kuukauden jälkeen argentiinalaissyntyinen Amali lopetti kuitenkin lopetti moisten kuvien lisäämisen. Hän lisäsi mustavalkoisen kuvan ruususta, ja nimesi sen sanoin "The end".

Hänellä oli salaisuus, jonka hän vihdoin paljasti: kaikki oli ollut vain esitystä.

amalia3

Kaikkien yllätykseksi kyseessä olikin ollut taideprojekti, jota varten nuori taitelijalupaus oli luonut itselleen roolin. Hän oli tarkoituksella värjännyt hiuksensa ja muuttanut koko vaatevarastonsa. Hän oli loihtinut kuvien avulla tarinan, jossa oli alku, kliimaksi ja loppu.

Ihmiset, jotka eritoten halveksuivat alun perin Amalian kuvia, olivat pitkälti taidepiireistä. Amali oli opiskellut Central Saint Martins -taidekoulussa Lontoossa, ja eritoten taidepiirien ihmiset olivat kauhuissaan.

– Ihmiset alkoivat vihata minua, Amalia kertoo.

– Yhtäkkiä oli tyhmä l*tka, koska näytin takapuoltani kuvissa.

Mutta kymmenet tuhannet muut ihmiset, jotka seurasivat Amaliaa, eivät tienneet mitään. Heidän silmissään Amalia oli nuori nainen, jonka kuvat kertoivat aivan toisenlaisesta elämästä. Sellaisesta, jota monet ihailevat – tai joita monet esittävät elävänsä.

Taideprojektin tarkoituksena oli osoittaa, miten nuoret naiset esittelevät kliseisesti itseään ja elämäänsä narsismiin kannustavassa sosiaalisessa mediassa. On hyvin työlästä olla nainen.

Kun huijaus paljastui, monet Amalian seuraajat olivat vihaisia ja loukkaantuneita. Amalian mukaan naiset kuitenkin ymmärsivät miehiä paremmin hänen kuvaprojektinsa.

– Tarkoituksena oli osoittaa kuinka paljon työtä naisena oleminen vaatii ja kuinka se ei ole luonnollista. Se on jotain, mihin opitaan.

– Opin myös, että kuvat puolialastomista tytöistä saavat paljon tykkäyksiä, taiteilija näpäyttää.

Uusimmat kuvat naisen Instagram-tilillä ovatkin aivan muuta kuin hempeitä lifestylekuvia.

Lähteet: telegraph.co.uk, viralthread.com, Unilad.co.u

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja