Nuori mies puukotti parvekkeella nukkunutta kaveriaan Lappeenrannassa – jatkoi väkivaltaa uhrin avunpyynnöistä huolimatta

Nuori mies tuomittiin vuosien vankeusrangaistukseen yritettyään tappaa parvekkeellaan nukkuneen kaverinsa. Rikos tapahtui Lappeenrannassa viime heinäkuussa.

Uhri oli mennyt kaverinsa luokse kylään, jossa hän oli kertomansa mukaan enimmäkseen istunut ja jutellut tämän kanssa, kunnes oli mennyt nukkumaan parvekkeen sohvalle. Siellä hän joutui yllätyksekseen voimakkaan väkivallan kohteeksi.

Uhria lyötiin veitsellä toistakymmentä kertaa niin, että veitsi vääntyi käyttökelvottomaksi. Rikosta oli jatkettu ainakin nyrkein lyömällä ja uhria heittelemällä.

Tapahtunutta vastakkaisesta talosta todistanut henkilö kertoi uhrin itkeneen. Sivullinen kertoi hätäpuhelussa uhrin huutaneen apua, mutta mies jatkoi tästä huolimatta säälimätöntä väkivaltaa.

Oikeus kuvaili osapuolilla olleen selvä kokoero ja uhrin olleen puolustuskyvytön ja vailla pakoreittiä. Mies myönsi teon.

Vuonna 2002 syntynyt Valtteri Kainpoika Rautio tuomittiin tapon yrityksestä viiden vuoden vankeusrangaistukseen, jossa vähäisesti vaikutti myös asunnosta löytyneet huumausaineet kuten amfetamiini.

Lisäksi hänet määrättiin korvaamaan uhrille kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta ja kärsimyksestä yhteensä 17 000 euroa. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja