Kaksi Veikkauksen työntekijää tuomittiin – kavalsivat pelimerkkejä pelipöydässä tuhansien eurojen edestä

Veikkaus sulkee pelipaikat ja kaikki peliautomaatit – näin Veikkaus kertoo päätöksestään 4:25
Veikkaus on sulkenut pelipaikkoja koronaviruksen takia. Päätös koskee muun muassa kauppojen peliautomaatteja.

Kaksi Veikkauksen entistä pelinhoitajaa tuomittiin kavalluksesta. Molemmat olivat pelipöydässä työskennellessään myyneet pelimerkkejä alihintaan asiakkaalle.

Rikokset tapahtuivat viime vuoden aikana Espoossa.

Toinen tuomituista, vuonna 1997 syntynyt mies, oli antanut tuntemattomaksi jääneelle henkilölle pelimerkkejä yhteensä 2800 euron arvosta, vaikka tämä oli maksanut niistä vain 280 euroa.

Mies oli saanut osan rahoista myöhemmin itselleen.

Vuonna 1998 syntynyt nainen oli tuomion mukaan puolestaan antanut pelimerkkejä eräälle miehelle yhteensä yli 7600 euron arvosta, vaikka tämä oli maksanut niistä vain reilut 1200 euroa. Lisäksi nainen oli maksanut samalle henkilölle ylimääräisiä voittoja 100 euroa.

Kaksikko oli jakanut kavalletut rahat keskenään.

Kumpikin tuomituista pelinhoitajista myönsi tekonsa poliisikuulusteluissa. Mies tuomittiin 30 päivän ehdolliseen vankeuteen. Naiselle ehdollista vankeutta määrättiin 3 kuukautta.

Apuri myönsi rikoksen, mutta selvisi ilman rikostuomiota

Kaksikon lisäksi syytettynä oli mies, jonka kanssa nainen oli jakanut kavallettuja rahoja. Miestä syytettiin petoksesta. Kuten tuomitut pelinhoitajat, hän oli poliisikuulusteluissa kertonut teoistaan ja jopa myöntänyt syyllistyneensä petokseen.

Oikeus kuitenkin päätyi hylkäämään petossyytteen. Sen mukaan petoksen tunnusmerkistö ei täyttynyt.

Petoksesta voidaan tuomita henkilö, joka erehdyttää toista tekemään jotain, mikä aiheuttaa tälle taloudellista vahinkoa tai tuo erehdyttäjälle taloudellista hyötyä.

Oikeuden mukaan syytetty mies ei ollut kyseisen rikoslain pykälän tarkoittamalla tavalla erehdyttänyt ketään, sillä hän oli toiminut yksissä tuumin vahinkoa kärsineen tahon, eli Veikkauksen, edustajan kanssa.

Koska miehelle ei vaadittu rangaistusta mistään muustakaan rikoksesta, asiaa ei oikeudessa pohdittu sen pidemmälle. Mies kuitenkin velvoitettiin korvaamaan Veikkaukselle aiheuttamansa vahinko yhdessä naisen kanssa.

Maksettavaa kaksikolle jäi 6570 euroa. Miespuolinen pelinhoitaja puolestaan joutuu korvaamaan vielä 490 euroa maksamatta olevia rahoja.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat