Nuori mies ei häpeä hoitaa ihoaan: "Uskon tyttöystäväni neuvoja"

Ihonhoito ei ole pitkään aikaan ollut miesten keskuudessa tabu tai häpeätahra, vaan se kuuluu lähes päivittäisiin rutiineihin yhtä lailla hampaidenpesun kanssa. Aivan kuten naiset, myös miehet haluavat panostaa ulkonäköönsä ja taistella ikääntymisen merkkejä vastaan: "En yksinkertaisesti halua näyttää elähtäneeltä."

Markku, 28, kertoo hoitavansa ihoaan säännöllisesti. Murrosiän runtelema nuori mies alkoi hypistellä kasvojaan peilin edessä uusin ottein, vaikka finnejä ilmestyi vain parisen kappaletta nenänvierustaan.

– 15-vuotiaana aloin kiinnittää kasvojen pesuun enemmän huomiota, mutta en käyttänyt kasvovoiteita niin minkäänlaisia. Kosteusvoiteiden käyttö tuli kuvioihin vasta parikymppisenä, Markku kertoo.

– Se taisi olla juuri sitä aikaa, kun miehille alettiin markkinoida aktiivisesti omia ihonhoitotuotteita: mainokset olivat miehekkäitä ja minusta tuli heti mainoksen uhri. Kuitenkin ostettuani ensimmäisen purnukan huomasin heti että iho tuntui ja näytti erilaiselle – paljon paremmalle, hän muistelee.

Nuori mies kertoo panostavansa entistä enemmän ihonsa hyvinvointiin sekä oman mukavuuden, mutta myös iän tuomien haasteiden nimissä.

– Siitä tulee heti huolitellumpi sekä itsevarmempi olo. Panostan ihonhoitoon myös pinnallisista syistä: en yksinkertaisesti halua näyttää elähtäneeltä.

– En pelännyt ryppyjä silloin kun aloin käyttämään kasvovoidetta, eikä ihoni ollut tuolloin kovin kuivakaan. Mutta nyt kun alan lähentyä kolmekymmentä, olen alkanut kiinnittää ihoni hyvinvointiin entistäkin enemmän huomiota. Käteen tarttuu helpommin kiinteyttävä tai anti-aging -tuote, Markku paljastaa.

Apua rutiineista

Miehisen ihon ongelmiin kuuluvat kuivuus, ärtyminen, epäpuhtaudet sekä hikoilu – ryppyjä unohtamatta. Ihonhoitotuotteista on ollut suuri apu päivittäisen käytön myötä.

– Pesen kasvot joka aamu miesten kasvopesulla, ajan parran käyttäen partageeliä ja lisään after shavea parranajon jälkeen. Ihon kuorin silloin tällöin. Kosteusvoidetta käytän päivittäin, mutta en kahta kertaa: en erikseen laita yövoidetta, vaikka sitä ilmeisesti pitäisi laittaa yöksi. Tyttöystäväni on kertonut niin, nuori mies kuvailee.

Vaikkei Markku ole heittäytynyt neuroottiseksi omien ihonhoitorutiineittensa kanssa, huomaa hän heti eron jos rutiinista poikkeaa.

– Ihosta näkee nykyään heti, jos ei ole aamulla laittanut päivävoidetta: iho on kuiva ja ärtyy parranajon yhteydessä. Talvella taas huomaa sen, että iho kuivuu helpommin, jolloin voidenokare sormellani saattaa hitusen kasvaa eli lisään kasvovoiteen määrää.

Markku luottaa ihonhoitorutiineissaan tuttuihin ja turvallisiin tapoihinsa, mutta on myös utelias kokeilemaan uutta.

– Olen joskus kokeillut tyttöystäväni antamaa silmänympärysvoidetta, mutta en kuitenkaan ole käyttänyt säännöllisesti vaikka se löytyykin peilikaapistani. Yritän kuitenkin opetella, koska se on kuulemma tärkeä tuote miehillekin.

– Jos miehille joskus tehtäisiin oma BB-voide, kokeilisin sitä heti!

Tehokkuus on tärkeintä

Markku listaa ihonhoitotuotteissa tärkeimmiksi ominaisuuksiksi raikastavan ja kosteuttavan vaikutuksen sekä ennen kaikkea tehokkuuden.

– Haluan, että kasvojen iho näyttää kuulaalta ja väsymyksen merkit katoavat. Olen valmis myös valmis maksamaan tehokkaasta tuotteesta. Jos se tuoksuu hyvälle, se on plussaa.

Myös erään henkilön mielipiteellä on väliä.

– Uskon, että iän myötä sitä oppii huomaamaan, mitä oma iho tarvitsee ja kaipaa. Mutta jos tyttöystävä sanoo, että tuoksut hyvälle tai ihosi näyttää paremmalle, kannattaa hänen sanaansa uskoa ja niihin tuotteisiin panostaa, Markku virnistää.

– En koskaan pistä pahakseni, jos tyttöystäväni ostaa minulle lahjaksi kasvovoidetta tai jonkin muun tuotteen. Kuuntelen muutoinkin mielelläni hänen ihonhoitoneuvojaan: olen oppinut häneltä vaikka mitä!


Lue myös:


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat