Nuori äiti kuoli synnytettyään kolmannen lapsensa: Sai keisarileikkauksesta verenmyrkytyksen – lääkäri ei tunnistanut oireita

Vasta synnyttäneen, verenmyrkytykseen kuolleen äidin saamaa hoitoa pidetään puutteellisena. Oikealla hoidolla kuolema oltaisiin voitu estää. Aiheesta uutisoivat australialaismediat.

Australialainen Michaela Perrin, 26, synnytti kolmannen lapsensa Brittanyn keisarileikkauksella syksyllä 2014. Kuusi päivää Brittanyn syntymän jälkeen nuori äiti kuoli verenmyrkytykseen. Kuolemaan johtaneiden tapahtumien tutkinta on saatu nyt päätökseen, ja kävi ilmi, että naisen saama hoito on ollut "törkeän puutteellista".

– Michaelan kuolema on kamala tragedia. Asianmukainen ja ajallaan saatu hoito olisi voinut pelastaa hänet, kommentoi kuolinsyyntutkija.

Kovat vatsakivut veivät lääkäriin – tarjottiin vain särkylääkettä

Kuolinsyyntutkijan mukaan Michaela oli päässyt kolmen päivän päästä synnytyksen jälkeen kotiin, mutta heti seuraavana päivänä nainen oli tullut sairaalan ensiapuun valittaen kovasta vatsakivusta sekä "kuumista ja kylmistä aalloista".

Michaela oli kuitenkin vain lähetetty kotiin särkylääkkeiden kanssa. Seuraavana päivänä äiti kiirehti uudelleen sairaalaan, kun oireet pahenivat. Hänet otettiin sisään, mutta aamulla 22. lokakuuta hän löytyi kuolleena sängystään.

Myöhemmin kävi ilmi, että kolmen lapsen äiti oli kuollut keisarileikkauksen jälkeen syntyneen vakavan bakteeri-infektion aiheuttamaan septiseen sokkiin.

"Olemme kaikki vain ihmisiä"

Lismore Base -sairaalassa on nyt jo tehty parannuksia synnyttäneiden äitien hoitoon ja verenmyrkytyksen tunnistamiseen. Michaelaa hoitanutta gynekologia on kritisoitu voimakkaasti siitä, ettei tämä tunnistanut verenmyrkytyksen oireita eikä tehnyt naiselle perustutkimuksia tilan selvittämiseksi. Lääkäri ei enää työskentele tehtävissään.

Nyt Michaelan kolmesta lapsesta huolehtii tämän äiti Cathy Perrin perheineen.

– Päivän päätteeksi olemme kaikki vain ihmisiä, mutta kyseessä oli ihmisen tekemä virhe ja nyt he ovat korjaamassa ongelmia. Meidän vain täytyy jatkaa eteenpäin, Cathy toteaa.

***

10:53

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja