Mainos

Nuoret yrittivät ryöstää miehen – tulivat nopeasti toisiin aatoksiin ja pakenivat paikalta

Helsingin poliisilaitos kertoo kahden teini-ikäisen nuoren yrittäneen ryöstöä sunnuntaina illalla Helsingin Kaisaniemen puistossa. 

Ryöstö jäi yrityksen asteelle, koska noin kolmekymppinen uhri ei antanut nuorille rahaa. Mies oli ollut kävelemässä kohti Kamppia, kun luokse oli tullut kaksi teiniä. Toinen oli kysynyt rahaa tältä, ja kun ulkomaalainen uhri oli vastannut englanniksi oli kieli vaihtunut englantiin. Poliisitiedotteen mukaan lyhyen keskustelun jälkeen toinen nuorista oli kysynyt englanniksi "Entäpä jos minulla olisi puukko?" ja oli näyttänyt puukkoa uhrille.

– Oletko aivan varma tästä? uhri oli puukon nähdessään tokaissut ja toistanut poliisille kerrotun tarinan mukaan kysymyksen useaan otteeseen. 

Epävarmat ryöstäjät olivat tässä vaiheessa perääntyneet ja lähteneet kohti rautatieasemaa. Ryöstöä yrittäneet teinit ovat poliisilta yhä kadoksissa. Poliisi tutkii tapausta ryöstön yrityksenä.

Poliisi haluaa tiedotteessaan muistuttaa varsinkin nuorille, että ryöstö ja myös ryöstön yritys ovat vakavia rikoksia.

– Nuoret eivät välttämättä ymmärrä, että pelkkä väkivallalla uhkailu tekee vähäisestäkin omaisuuden varastamisesta ryöstön. Ryöstön yrityksessä ja ryöstössä puhutaan vankeusrangaistuksesta, eikä enää sakkorangaistuksista, kuten näpistysten kohdalla. Ja tämä vankeusrangaistus vaihtelee neljästä kuukaudesta kuuteen vuoteen, muistuttaa Mikko Halme Helsingin poliisilaitokselta tiedotteessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.