Mainos

Nuoret kisasivat Kylmä-Kallen heitossa – palkintona limsapullo mieheen

1:32

Helsingin Kallahden peruskoululla alkoi eilen nuorten viisipäiväinen Power Week -painileiri, johon on saapunut osanottajia myös Virosta, Ruotsista ja Venäjältä.

Yhtenä leirin vetäjistä toimii legendaarinen painija, vuoden 1977 olympiakultamitalisti, Pertti Ukkola. Ukkola vetää leiriä jo 21. kerran.

– Paini kehittää sekä fyysisiä että henkisiä ominaisuuksia. Kannatta ehdottomasti tulle tänne painisalille. Täällä jos missä, huumori kukkii, Ukkola sanaili.

Leirillä 7-20-vuotiaat paininharrastajat treenaavat kreikkalais-roomalaisia painitekniikoita ja pidetään hauskaa.

Nuoret pääsivät tänään ottelemaan painipiireistä tutun harjoitusvastuksen, Kylmä-Kallen heittelemisessä. Erikoisen nimen alkuperä ei ole selvä, mutta painipiireissä harjoitusvastusta on jo pitkään nimitetty tutummin Kylmä-Kalleksi.

Ja kylmäävää asennetta nuorten riuskat painiotteet nukelta vaativatkin.

Kylmä-Kalle sai kyytiä

Säännöt olivat yksinkertaiset: kymmenen sekuntia aikaa, ja voittaja on se, joka tekee eniten oikeaoppisia suorituksia. Kilpailu järjestettiin iän mukaan kolmessa sarjassa. Palkintona on kesäisesti limsapullo mieheen.

Vanhimpien sarjan voittaja oli 17-vuotias Arvi Savolainen huikealla suorituksella: kuusi heittoa kymmenessä sekunnissa.

– Sitä on pienestä asti tehty, niin kyllä se alkaa nyt jotenkin sujua. Ei se nyt hirveän haastavaa, Savolainen toteaa vaatimattomasti.

Nuorimpien sarja päättyi tasapeliin, kun kolme kisaajaa nakkaavat pienemmän Kylmä-Kallen mattoon viisi kertaa kymmenessä sekunnissa. Vinkit harjoitusvastuksen heittoon ovat selkeät.

– Tekniikkaa, nopeutta ja sitten käy kilpailuissa, 10-vuotias Markus Törhönen sanoo.

Katso yllä olevalta videolta, kuinka toimittajan heittojen kävi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.