Ratkeaako Rubikin kuutio nopeammin kuin kengännauhat on solmittu? MTV Uutiset haastoi maailmanmestarin

Niko Ronkainen ratkaisee Rubikin kuution alle seitsemässä sekunnissa – toimittaja haastoi kuutiomestarin 1:37
Katso videolta toimittajan ja Ronkaisen mittelö!

Etelä-Koreassa alkaa viikonloppuna rubikin kuution ratkomisen MM-kisat. Toimittaja haastoi Suomen maajoukkueratkojan tiukkaan mittelöön.

– 80-luvulla näitä kun ruvettiin ratkomaan, niin eka metodi oli se, että tehdään kulmat ensin. Mikä on ihan intuitiivista, että siinä jää sisäslaissit vapaaksi. Mutta nopeuden kannalta se ei ole paras.

– Itse en ole ehkä nopein, mutta pyrin tekemään fiksuja ratkaisuja vähillä siirroilla.

Näin pohtii Rubikin kuution ratkaisemisen maailmanmestari, kirkkonummelainen Niko Ronkainen, 27.

Ronkaiselle ratkominen on harrastus, joka on hyvää "ajan haaskausta". Hän uskoo ratkoneensa elämänsä aikana arviolta satatuhatta kuutiota.

– Voit kuluttaa muutaman minuutin tai muutaman tunnin siihen. Aina kun sulla on vähän ylimääräistä aikaa, niin nappaat kuution ja kulutat vähän aikaa.

Ronkainen uskoo, että joku Suomen joukkueesta voi tuoda Etelä-Koreasta mitalin.

27-vuotias Ronkainen: "Olen jo aika vanha"

Ronkainen on osallistunut pulmapelikisoihin jo pitkään. Häntä voikin kutsua kilpailijana veteraaniksi, kun ottaa huomioon tämän hetken kovimmat vastustajat.

– Maailman paras pelaaja, maailmanennätyksen haltija ja ennakkosuosikki, on 9-vuotias. Hän ilmeisesti aloitti ratkomisen jo 3-vuotiaana. Minä alan olemaan jo siihen verrattuna aika vanha, Ronkainen naurahtaa.

Yiheyng Wangin suorituksen pääset katsomaan täältä.

Ronkaisen oma ennätys on hieman alle 7 sekuntia. MTV Uutisten toimituksessa Ronkainen ratkoi kuution vaivatta 9 sekuntiin.

MTV Uutiset haastoi Ronkaisen leikkimieliseen mittelöön, jossa selvitettiin ratkooko hän nopeammin Rubikin kuution kuin toimittaja omat kengännauhansa. Katso hauska haaste yläpuolelta löytyvältä videolta!

Lue myös:

    Uusimmat