Nuorekas Eva Kela tyylistään: Vintagea ja valokynää

Värejä, second hand -vaatteita ja koruja, niistä on toimittaja Eva Kelan tyyli tehty.

Huomenta Suomen juontaja-toimittaja Eva Kela, 38, halusi nuorena erottua tyylillään. Sama pätee tätä päivää, hän toivoo, että hänellä olisi oma uniikki tyylinsä mutta trendejä tulee kuitenkin seurattua.

– Tärkeintä on se, että vaatteet imartelevat eikä se, että päällä on jotain trendikästä joka ei istu. Olon täytyy olla itsevarma.

Mukavuus on Kelalle tärkeää, että vaate tuntuu hyvältä ja sillä voi peittää omia epävarmuuksia, ettei kokoajan mieti mitä päällä on.

– Värit ovat myös tärkeitä koska olen värikäs ihminen. Vaatteissani on yleensä jokin perusväri ja korostan sitä jollain voimavärillä. Tykkään esimerkiksi harmaasta jota piristän vaikka keltaisella tai pinkillä.

Second hand kiinnostaa Kelaa, ei pelkästään kirpputorit vaan second hand -liikkeet joihin on valmiiksi valikoitu jotain tiettyä tyyliä.

– Tykkään vintagesta, koska on kivaa löytää jotain joka ei ole tusinatavaraa.

Kela miettii myös vaatteiden eettisyyttä.

– On hirveää käydä läpi omia vaatteitaan ja huomata, että miksi olen tämänkin ostanut. Pitäisi katsoa enemmän mitä päällensä pukee.

Kela kyllä myöntää, että ketjuliikkeissä tulee käytyä, ihan jo helppouden vuoksi.

– Pienen lapsen kanssa on kyllä välillä kiva käydä jossain halpakaupassa ostamassa tusinatavara. Mutta tärkeää on se, että on tietoinen vaateteollisuudesta. Aina en tee eettisesti tai ekologisesti oikein, mutta yritän.

Tuttua ja turvallista

Kela sanoo meikanneensa aina samalla tavalla, neutraalit huulet, tummat silmät. Rutiineihin kuuluu paljon aurinkopuuteria, silmien rajaukset ja huulikiilto

– Käytän harvoin huulipunaa, huulikiiltoja löytyy joka laukusta. Ei käytä koskaan myöskään luomiväriä, koska tuntuu, että se korostaa ryppyjä.

Kauneusrutiineihin kuuluu tuuheuttavat kuivashampoot jotka pelastavat ohuen suomalaisen tukan. Myös rasvat ja valokynä ovat tulleet tärkeiksi..

– Kun täytin 35 vuotta, huomasin, että tarvitsen niitä. Iän myötä iho on myös muuttunut herkemmäksi ja yritänkin panostaa laatutuotteisiin.

Koruja Kela pukee päällensä yleensä paljon. Kaulakorut kuitenkin häiritsevät työssä mikkiä joten ranteissa on senkin edestä koruja.

– Silmälasit ovat myös koru. Niiden pitää olla sellaiset, etten näytä kiltiltä naapurin tytöltä vaan ehkä vähän oudolta. Niissä pitää olla särmää.

Vähintään hyötyliikuntaa

Kela pyrkii liikkumaan kolme kertaa viikossa. Aina se ei onnistu mutta hyötyliikuntaa hän kuitenkin harrastaa joka päivä. Puhelimessa oleva sovellus auttaa seuraamaan kuinka paljon päivässä tulee liikuttua.

– Liikunta on tärkeää mielenterveydelle. Jos en liiku, mieli jumittuu. Tulen alakuloiseksi ja tulee tunne, etten saa mitään aikaiseksi. Tarvitsen liikuntaa endorfiinin ja adrenaliinin vuoksi. Tykkään siitä tunteesta, että jaksaa ja on voimaa. Haluan pysyä hyvässä kunnossa.

Kuntosali ja oma aika ovat tärkeitä. Kuntosalilla saa kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

– Jos en saa omaa aikaa, minusta tulee hirveä äiti, vaimo, ystävä ja tytär. Salilla en juttele muille mitään vaan olen kokoajan kuulokkeet korvilla.

Lue myös:

Cyrila Cibulka cyrila.cibulka(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat