Eva Kela työhyvinvoinnista: Työkavereilla on suuri merkitys

Eva Kela sai uudessa työssään Huomenta Suomessa uusia työkavereita ja yhdisti voimansa vanhojen tuttujen kanssa. Utelias Kela paneutuu ohjelmassa tyyliin, tunteisiin ja hyvinvointiin.

Huomenna uudistuneena ruutuun palaavan Huomenta Suomen uusi ruutukasvo on Eva Kela. 38-vuotias yhden lapsen äiti on ottanut uuden työn innoissaan vastaan. Aluksi Kela ei aamuohjelman tekemisestä lämmennyt.

– Ensireaktio oli apua, ei enää aikaisia aamuja. Mutta onneksi hyvin pian selvisi, ettei minulla ole aikaisia aamuja vaan teen etukäteen nauhoitettuja ohjelmaosuuksia, Yle Fem -kanavalla Min morgon -aamuohjelmaa tehnyt Kela kertoo.

Vaikka Kela ei aikaisista heräämisistä piittaa, myöntää hän kuitenkin kaipaavansa suoria lähetyksiä. Lisäksi aikaisissa aamuissa on oma puolensa.

– Aamuissa on tunnelmaa. Siinä on jotain taianomaista kun ohjelmaa tehdään jo kovaa vauhtia kun muut vielä nukkuvat.

Kelan tehtävänä on tehdä aamuihin pidempiä juttuja tunteista, tyylistä, hyvinvoinnista ja kodista, myös henkilökuvia tullaan näkemään.

– Nauhoitetuissa jutuissa saan mahdollisuuden ottaa juonnot uudestaan, koska kun äidinkieleni on ruotsi, saatan sanoa joitain asioita väärin. Kaikkea ei voi kuitenkaan karsia pois, eikä se haittaa, se on osa minua.

Esiintyminen jännittääkin Kelaa juuri kielitaidon vuoksi, koska työssä pitää ilmaista itseään helposti ja ymmärrettävästi.

– Haluan tehdä ja olla työssäni parhaimmillani. Tarkoituksenani on välittää tunteita ja informaatiota.

"Haluan uteliaana ihmisenä analysoida"

Tavallinen työpäivä sisältää juttuaiheiden ja kuvituskuvien ideoimista, kuvauksia ja editissä istumista. Parasta työssä on kuitenkin se kun pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin.

– Maailma, elämä ja ihmiset yleensä kiinnostavat minua. Olen utelias ja minussa piileekin pieni sosiologi ja psykologi.

Uusi työ on tuonut uusia työkavereita, mutta yhdistänyt myös vanhoja tuttuja. Ruokajuttuja tekevä Jesse Kamras on Kelan ystävä vuosien takaa.

– Aloitimme tv-uramme yhdessä 1990-luvun lopulla Go go -makasiiniohjelmassa. Kehityimme niinä vuosina paljon ihmisinä. Tuntuukin hyvältä päästä taas tekemään töitä Jessen kanssa.

Uusien työkavereiden kanssa kemiat kohtasivat heti.

– Olimme heti aitoja omia itseämme. Tuntui jo ensi tapaamisella siltä, että olemme tunteneet aina.

Työssä viihtymisessä työkavereilla onkin Kelan mielestä iso rooli.

– Ryhmän pitää toimia hyvin yhteen. Ja kaikilla on nyt tärkeimpänä se, että puhallamme yhteen hiileen.

Cyrila Cibulka cyrila.cibulka(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat