Nuoreen Kimiin uskonut Peter Sauber riemastui Räikkösen siirrosta – "Mestari palaa toiseen kotiinsa"

Kimi Räikkösen uran yksi merkkihenkilöistä, Peter Sauber, riemastui suomalaisen paluusta sveitsiläistalliin.

Pääkuvan videolla C Moren asiantuntijan Toni Vilanderin ajatuksia Räikkösen ja Leclercin sopimusuutisista.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Singaporen GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 11.25 ja 15.25
Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Singaporen GP klo 16.00, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä​​​​​​​

Nimeään kantavan tallin F1-sarjaan kaudeksi 1993 tuonut Peter Sauber jättäytyi tallin johdosta kesällä 2016. Räikkösen kannalta hän on äärimmäisen merkittävä henkilö, sillä manageri David Robertsonin päättäväinen suostuttelu johti Räikkösen testiin Sauberin autolla vuonna 2000.

Ujo, englannin kieltä osaamaton Räikkönen vakuutti Sauberin, joka taisteli muita tallipomoja vastaan, jotta suomalainen sai superlisenssin ja pääsi F1-kuljettajaksi. Ilman Sauberin vahvaa uskoa ja päättäväisyyttä Räikköstä ei olisi nähty F1-autossa kaudella 2001. Tulokaskausi oli kuitenkin menestys ja ensi kaudella Räikkönen tekee paluun sinne, mistä kaikki alkoi.

Vaikka Peter Sauber ei enää olekaan tallissa mukana, hän on silti innoissaan Räikkösen sopimuksesta vuosilla 2019 ja 2020. Sauberin sanojen mukaan "ilo on valloillaan".

– Kuulin tästä mahdollisuudesta, kun olin vierailemassa Monzan kisassa. Se, että tämä toteutui on loistava signaali. Kimillä on loistava maine Hinwilissä (Sauberin tehtaalla) ja hän on fanien suosiossa. Hänen panoksensa antaa tallille valtavan sysäyksen eteenpäin, Sauber sanoi sveitsiläiselle Blick-lehdelle.

– Kimi on erittäin kunnianhimoinen ja hän uskoo, että Sauber on nousussa. Vuosi sitten hän ei varmaankaan olisi ottanut tätä askelta. Hänen kokemuksensa auttaa tallia joka osa-alueelle.

Sauber-tallin viime vuodet ovat olleet vaisuja, ja F1-sarjan suosio on ollut hiipumaan päin. Räikkönen asuu Sveitsissä ja on nyt myös saman maan F1-tallissa, joten Sauber uskoo kiinnostuksen taas syttyvän.

– Toivon mukaan. Maailmanmestari palaa toiseen kotiinsa. Se on hieno tarina ja tärkeä signaali koko tallille, Sauber sanoo.


Lue myös:

    Uusimmat