Nukkuva karhu yllätti perheen talon sisällä: Kontio oli sulkenut kaapin oven perässään, väsähtänyt riehumisesta ja kömpinyt hyllylle nukkumaan – ihmisen nähdessään eläin vain haukotteli

Sheriffit saivat alun perin ilmoituksen asuntomurrosta varhain lauantaiaamuna Montanan Butler Creekissä. Murtautujaksi osoittautui mustakarhu-uros, joka kömpi hyllylle ja alkoi nukkua.

Missoulan piirikunnan sheriffintoimisto kertoo Facebookissa, että sheriffit saivat ilmoituksen kello 4.45 aamulla. Kotiinsa saapunut perhe oli tavannut talostaan mustakarhun nukkumassa hyllyltä varastohuoneesta, jonka ovi oli kiinni.

Partion saavuttua paikalle viranomaiset totesivat, että karhu oli mitä ilmeisimmin kävellyt lukitsemattomasta etuovesta sisään taloon. Eläin oli sitten onnistunut lukitsemaan itsensä sisään huoneeseen tavalla, josta ei toistaiseksi ole tietoa.

Karhu alkoi "repiä taloa palasiksi"

Havaittunaan olevansa vankina, karhu alkoi sheriffin toimiston mukaan ”repiä taloa palasiksi” päästäkseen ulos. Vapautumisyritys vaati kuitenkin kosolti energiaa, joten jossakin välissä mesikämmen väsähti pahoin.

Tuolloin se päätti kiivetä hyllylle ja ottaa siellä kunnon nokkaunet. Karhu oli silminnähden väsynyt pakoyrityksessään. Shreriffit nimittäin yrittivät saada karhun heräämään koputtamalla sitten huoneen ikkunaan. Karhu ei kuitenkaan välittänyt häiriöstä vaan ainoastaan haukotteli, venytteli hitaasti ja katsoi ovea liiemmin kiinnostumatta.

Seuraavaksi sheriffit uskaltautuivat avaamaan huoneen oven ja toivoivat, että karhu syöksyisi avoimesta ovesta ulos. Mutta ei, tuloksena oli vain lisää haukotuksia.

Kun mikään ei näyttänyt auttavan, sheriffit hälyttivät paikalle osavaltion eläinsuojeluviranomaisen. Karhu täytyi lopulta tainnuttaa, jotta se saatiin kannettua pois rakennuksesta. Eläin päästettiin myöhemmin vapauteen.

Helpottuneet omistajat iloisia karhun selviämisestä

Talon omistajat olivat sheriffin mukaan sangen iloisia siitä, että kontio selvisi seikkailustaan vahingoittumattomana.

Sheriffin toimisto kertoo Facebookissa, että se on saanut vielä tarkastamattomia ilmoituksia saman mustakarhun pyrkimyksistä ihmisasumuksiin aiemminkin. Sheriffi kehottaakin montanalaisia pitämään ovensa lukossa, ei ainoastaan ihmistunkeutujien vaan myös taloksi asettuvien mesikämmenten takia.

Mustakarhu on Pohjois-Amerikan yleisen karhulaji.

Lue myös:

    Uusimmat