Kutsumaton vieras köllötteli omakotitalon kylpyhuoneessa – katso videolta, miten täysikokoinen puuma pakenee ikkunasta

Puuma lukitsi itsensä ihmisen asuttamaan kotiin Yhdysvalloissa 1:48

Omakotitaloon tunkeutunut puuma aiheutti hälytystehtävän riistanhoitoyhdistykselle Kaliforniassa Yhdysvalloissa.

Kalifornialaisen Malcolmin perheen omakotitalon ovi unohtui auki ja sisään pääsi hiipimään kutsumaton vieras: täysikasvuinen puuma.

– Puuma oli ilmeisesti säikähtänyt havaittuaan talossa asukkaita. Sen jälkeen se oli yrittänyt juosta turvaan, eikä keksinyt muuta pakopaikkaa, kuin kylpyhuoneen, kertoo paikallinen petoeläinasiantuntija Patrick Foy.

Puuman talostaan löytänyt perheenisä onnistui nappaamaan kuvan, jossa tämä kutsumaton vieras köllöttää hänen kylpyhuoneessaan.

Peto saatiin ulos ikkunasta

Hätä keinot keksii: puuma saatiin poistumaan ikkunan kautta. Kylpyhuoneen ovi suljettiin ja ikkuna jätetiin avonaiseksi. Tämän jälkeen koputeltiin kylpyhuoneen ikkunan puoleista seinää ulkopuolelta niin paljon, että puuma lopulta pelästyi ja hyppäsi ulos ikkunasta. Tämän jälkeen se loikki tiehensä.

Paikallinen petoasiantuntija Patrick Foy kertoo, ettei tilanne todellakaan ollut leikin asia.

– Voi olla todella vaarallinen tilanne, jos olet puuman ja ainoan poistumistien välissä, Foy sanoo.

Harvinainen tapaus

Foyn mukaan tapaus oli hänen urallaan ainoa laatuaan, mutta ei ole täysin ennen kuulumatonta, että puumat tunkeutuvat taloihin tai pihoille.

– Olen ollut alalla 23 vuotta, enkä ole koskaan kohdannut tällaista. Neljän vuoden aikana meillä on ollut jokunen tapaus, jossa puuma on päässyt talon sisään, Foy muistelee.

– Puumat ovat puhtaasti petoeläimiä, toisin kuin esimerkiksi karhut, jotka syövät muutakin kuin lihaa. Se voi päätyä taloon etsimään esimerkiksi lemmikkejä ruuaksi, hän jatkaa.

Myös Malcolmin perheen naapuri kertoo kohdanneensa puuman tontillaan.

– Kaksi kuukautta sitten pihallamme kävi kaksi puumaa. Ne söivät kanoistamme viisi, kertoo Sandra Gregory.

Lue myös:

    Uusimmat