Novak Djokovic nuiji suomalais-ranskalaisen vastustajan ja eteni Australian avointen finaaliin: "Yksi parhaista otteluista"

Novak Djokovic ja Rafael Nadal kohtaavat sunnuntaina tenniksen Australian avoimen mestaruusturnauksen kaksinpelin loppuottelussa. Tämä varmistui, kun Djokovic nuiji välierässä ranskalaisen Lucas Pouillen 6–0, 6–2, 6–2.

Djokovicille hävinneellä Pouillella on suomalaisjuuria, sillä hänen suomalainen äitinsä on kotoisin Närpiöstä.

–  Tämä oli ehdottomasti yksi parhaista otteluista jonka olen pelannut tällä kentällä, ehdottomasti, Djokovic sanoi.

Djokovic ja Nadal ovat aiemmin pelanneet 52 keskinäistä ottelua, joista Djokovic on voittanut 27 ja Nadal 25. Grand slam -turnausten loppuotteluissa miehet ovat olleet vastakkain seitsemän kertaa, ja Nadal johtaa ottelutilastoa voiton 4–3.

Australian avointen loppuottelussa Djokovic ja Nadal ovat olleet vastakkain vain kerran aiemmin, 2012, jolloin Djokovic vei voiton viisieräisen maratonin jälkeen erin 5–7, 6–4, 6–2, 6–7 (5–7), 7–5. Lähes kuusi tuntia kestänyt ottelu on kaikkien aikojen pisin grand slam -turnauksen loppuottelu.

Vuosi sitten Djokovic putosi Australiassa neljännellä kierroksella ja joutui kyynärpääleikkaukseen. Kesällä hän kuitenkin palasi voittajaksi Wimbledonissa.

–  12 kuukautta sitten näytti erittäin epätodennäköiseltä, että olisin tässä tänään, vuotta myöhemmin. Mutta kuten olen sanonut aiemminkin, olen aina uskonut itseeni, ja uskon että itseluottamus hallitsee lopulta, Djokovic sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat