Norppalive päättyi, mutta sääksilivessä koettiin tähtihetki: Kalasääsken poikanen kuoriutui

WWF:n nettilähetys Norppalive on päättynyt tältä vuodelta. Suoraa lähetystä katseltiin keväällä lähes 1,2 miljoonaa kertaa.

Vaikka norppalive päättyikin, kannattaa edelleen seurata etenkin livekuvaa kalasääsken pesältä. Tänään siellä koettiin tähtihetki, kun ensimmäinen poikanen kuoriutui. Kuvissa näkyi myös, kuinka munia hautonut vanhempi ruokki suu ammolla ollutta poikasta.

WWF:n Luontolivessä on seurattu sääksien pesintää huhtikuusta lähtien. Sääksinaaras on muninut kolme munaa: ensimmäisen 24.4., toisen 27.4. ja kolmannen vappuaattona 30.4.

– Seuraamme sääksien elämää heinäkuun loppuun saakka, joten katsojat pääsevät todistamaan kuoriutumisen lisäksi poikasten varttumista, WWF:n viestinnän asiantuntija Joonas Fritze kertoo.

Liveseurannassa myös ahma ja metsäpeura

Norppaliven neljäs tuotantokausi alkoi 7. toukokuuta. Norppakivellä aiempina keväinä viihtynyt Pullervo käväisi kameran edessä nyt vain muutaman kerran. Tuotantokauden kohokohta koettiin 23. toukokuuta, kun Moona-norppa esittäytyi katsojille usean tunnin ajan.

Yhteensä neljänä viime keväänä on katsottu saimaannorppien köllöttelyä yli 7 miljoonaa kertaa.

WWF aikoo lähettää Norppaliven jälleen ensi vuoden keväänä.

Norppalive on osa WWF:n viime vuonna avaamaa Luontoliveä. Kalasääsken lisäksi kamera seuraa nyt ahmaa ja metsäpeuraa. Lisäksi voi kuunnella lintujen laulua Helsingin Vallisaarelta.


Lue myös:

    Uusimmat