WWF:n sääksilive kiinnostanut jopa norppaliveä enemmän – pesintää ja poikasten kuoriutumista katsottu lähes neljä miljoonaa kertaa

Luontolivessä koettiin erikoinen tilanne – Sääksiperheen pesään tupsahti täysin vieras poikanen 0:52
Luontolivessä koettiin erikoinen tilanne elokuun alussa – sääksiperheen pesään tupsahti täysin vieras poikanen!

Petolintuihin lukeutuvien sääksien arkipuuhia on katsottu WWF:n nettisivuilla tänä vuonna yli kolme kertaa enemmän kuin norppaliveä.

Maailman luonnonsuojelujärjestö WWF päätti suoran lähetyksen sääksien pesältä tänään. Maaliskuun lopussa aloitettua lähetystä katsottiin yhteensä 3,8 miljoonaa kertaa. WWF:n kestosuosikkia, Norppaliveä, katsottiin tänä vuonna noin 1,2 miljoonaa kertaa.

WWF:n Luontoliven sääksilähetys alkoi 24. maaliskuuta. Reilun neljän kuukauden aikana katsojat saivat todistaa sääksiemojen saapumista pesälleen, parittelua, munimista sekä poikasten kuoriutumista, kasvua ja lentoharjoituksia.

– Sääksien elämä on kiinnostanut suomalaisia valtavan paljon. Kaikkien Luontolive-lähetyksiemme tavoite on herättää ihmisten kiinnostus luontoa ja sen suojelua kohtaan. Tässä olemme onnistuneet katselukertojen määrällä mitattuna, WWF:n ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen sanoo.

WWF:n Luontolivessä seurataan suoria lähetyksiä suomalaisesta luonnosta. Tällä hetkellä Luontolivessä voi katsoa raakkuja eli jokihelmisimpukoita.

Aiemmin WWF:n Luontoliven kamerat ovat taltioineet muun muassa ahman, kyyn, metsälintujen, metsäpeuran, liito-oravan ja järvilohen elämää

Syysmuutto edessä

Luontoliven sääksiä odottaa pian pitkä muuttomatka Afrikkaan, jossa ne talvehtivat. Muutto kestää yhdestä kahteen kuukautta.

Talvehdittuaan sääkset palaavat keväällä Pohjolaan pesimään. Poikkeuksena ovat nuoret sääkset, jotka viettävät ensimmäiset vuotensa Afrikassa.

Sääkset ovat usein paikkauskollisia. WWF sanoo tiedotteessaan, että on mahdollista, että katsojat pääsevät todistamaan saman parin pesintää myös ensi keväänä WWF:n Luontolivessä.

Lue myös:

    Uusimmat