Mainos

Norjassa etsitään edelleen kahdeksaa Munch-varasta

Taulut ovat yhä kadoksissa siitä huolimatta, että Oslon kaupunki lupasi alkuvuodesta noin 250 000 euron palkkion niiden löytymiseen johtavista vihjeistä.

Norjan poliisi etsii vielä kahdeksaa henkilöä epäiltynä täsmälleen vuosi sitten tapahtuneesta kahden Edvard Munchin arvokkaan maalauksen varkaudesta. Poliisi on tähän mennessä ottanut kiinni viisi epäiltyä, joista kaksi on edelleen vangittuna.

Tutkimuksia johtavan poliisitarkastajan Iver Stensrudin mukaan uusien epäiltyjen rooli oli varkaudessa keskeinen. Hän uskoo, että pidätyksiä tehtäneen piakkoin.

Aseistetut ryöstäjät tunkeutuivat Oslon Munch-museoon 22.8.2004 ja ottivat mukaansa kaksi maalausta, Madonnan sekä yhden version Huudosta, joka on Munchin tunnetuin taulu. Taulujen arvo on liki 80 miljoonaa euroa.

Taulut ovat yhä kadoksissa siitä huolimatta, että Oslon kaupunki lupasi alkuvuodesta noin 250 000 euron palkkion niiden löytymiseen johtavista vihjeistä. Palkkion seurauksena vihjeitä on kyllä tulvinut poliisille, mutta valtaosa niistä on osoittautunut vääriksi. Lisäksi tutkimuksia on vaikeuttanut se, että Norjan alamaailma on ollut rikoksen suhteen tavallista vaitonaisempi.

(MTV3-STT-DPA-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.