Maja Dahlqvist ei sulattanut venäläistähden puheita Vladimir Putinista – "Sairasta"

Venäjän hiihtotähti ja olympiavoittaja Veronika Stepanova ylisti vastikään  Vladimir Putinia tämän järjestämän tapahtuman jälkeen. Pekingissä kolme olympiamitalia voittanut Maja Dahlqvist ei katsonut Stepanovan puheita hyvällä, vaan latasi SVT:n haastattelussa suoraa puhetta venäläiselle.

Stepanova suitsutti sosiaalisessa mediassa Putinia ja jakoi kuvia Kremlistä, jossa hän ja muut urheilijat saivat mitaleita Putinilta. 

– Vain me venäläiset tulemme päättämään tulevaisuudessa, kuinka elämme ja kuka on johtajamme, Stepanova kirjoitti.

21-vuotias venäläisurheilija piti jopa puheen saatuaan mitalin Putinilta.

– Minun silmissäni Venäjästä on tullut vahva, ylpeä ja menestyvä. Se on selvää, että kaikki maailmassa eivät pidä siitä. Mutta olemme oikealla tiellä ja aiomme ehdottomasti voittaa, kuten voitimme olympialaisissakin, Stepanova sanoi Pjervyj -kanavan mukaan.

– Olen todella ylpeä, että saan vastaanottaa niin hienon kunnianosoituksen maamme presidentiltä. Kiitos, että nostat maamme lippumme korkealle, aiomme jatkaa samalla tavalla, Stepanova jatkoi.

Dahlqvist ei säästellyt sanojaan, kun häneltä kysyttiin kommenttia Stepanovan puheisiin.

– Olen nähnyt artikkelin, että hän tapasi Putinin ja kehui häntä. Se oli mielestäni sairasta. Muuten en ole paneutunut asiaan sen suuremmin kuin muut, mutta jos olet Putinin takana, niin se ei ole tervettä, Dahlqvist sanoi.

Dahlqvistilta kysyttiin venäläisten mahdollisesta paluusta kansainvälisiin kilpailuihin.

– Ei mitään tietoa, tuntuu siltä, että se riippuu täysin maailman tilanteesta ja mitä tapahtuu. Sodan aikana hiihtourheilu ei ole niin tärkeää, Dahlqvist totesi.



Lue myös:

    Uusimmat