Norjan hiihtotähti häkeltyi Iivo Niskasen hurjasta vedosta – ”Ajattelin kisan aikana, että noin suurta kultasuosikkia ei ole ollut aikoihin”

Niskanen: Kisa vesittyi kaatumiseen 1:13
Videolla Iivo Niskasen katkerat kommentit yhdistelmäkilpailun jälkeen.

Yhdistelmäkilpailussa MM-pronssille hiihtänyt Martin Johnsrud Sundby hämmästeli Iivo Niskasen vauhtia perinteisen osuudella.

Niskasen suunnitelma oli repiä perinteisen 15 kilometrin aikana porukka hajalleen ja päästä vain muutaman miehen kanssa vapaan osuudelle. Tämä vesittyi, kun Niskanen kaatui juottopaikalla, sai krampin jalkaansa, ja joutui kirimään takaisin kärkeen.

Sundby ei tiennyt Niskasen kaatumisesta, mutta suomalaisen hiihto vakuutti. Sundby odottaa Niskasen uusivan Lahden maailmanmestaruutensa keskiviikkona 15 kilometrillä.

– Kun menimme tänään 15 kilometrin perinteisen viimeisiä kierroksia, ajattelin, että onko millekään matkalle ollut niin suurta suosikkia MM-kisoissa pitkään aikaan, Sundby kehaisi.

– Kaikki muu kuin kulta olisi hänelle varmasti pettymys. Hänen hiihtonsa näytti mahtavalta, hän jatkoi ennakoiden perinteisen 15 kilometrin kisaa.

Vaikka Niskanen oli joutunut polttamaan voimiaan kiriessään kaatumisen jälkeen takaisin kärkeen, hän pystyi pudottamaan hiihtäjiä perinteisen osuuden lopussa.

– Olin vähän yllättynyt siitä, että kun hän kokeili perinteisen lopussa ja korotti vauhtiaan, niin moni tippui. Vauhti oli kovaa, muttei ällistyttävää. Olin yllättynyt, että meitä oli suksien vaihdossa vain kahdeksan. Näin myös, että tämä kaveri on tosissaan perinteisen kisoissa, Sundby sanoi.

Niskanen ei ole koskaan ollut näin lähellä mitalia yhdistelmäkisassa. Mahdollisuudet vesittyivät kaatumiseen, eikä potkua riittänyt enää vapaan osuudella. Niskanen hiihtää sunnuntaina pariviestin, johon Sundbyllä on yksi toive.

– Toivon, että hän on todella väsynyt huomisen jälkeen, mutta hän näyttää perinteiselle fantastiselta. Vapaata pitää vielä parantaa, mutta hän on lähellä, koska pystyy väsyttämään muita niin paljon ensimmäisellä 15 kilometrillä. Vähän töitä vapaan tavan kanssa, niin pian hän ottaa mitalin myös yhdistelmähiihdossa, Sundby sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat