Hiihtotähden koronatartunta raju isku Norjassa – kyyneleet virtasivat: "Epätodellista, tämä merkitsee hänelle kaikkea"

Norjan hiihtomaajoukkuetta on koeteltu koronatartuntauutisilla juuri Pekingin olympialaisten alla. Entinen hiihtäjä Martine Ek Hagen murtui kyyneliin kuultuaan pikkuserkkunsa Heidi Wengin koronavirustartunnasta.

Aiemmin tällä viikolla raportoitiin, että Norjan sprinttimaajoukkueen valmentajalla Arild Monsenilla on korona. Keskiviikkona uutisoitiin, että myös hiihtäjät Heidi Weng ja Anne Kjersti Kalvå ovat saaneet koronatartunnat, ja kaksikon osallistuminen Pekingin kisoihin on vaarassa. Tähtikategoriaan kuuluvan, olympiapronssimitalistin ja viisi maailmanmestaruutta voittaneen Wengin tartunta on Norjassa raju isku.

Wengin paras kaveri ja pikkuserkku Martine Ek Hagen kuuli ystävänsä tartunnasta eilisiltana ja puhkesi kyyneliin.

– En pystynyt pidättelemään kyyneliä. Tämä on todella surullista. Tämä on epätodellista, maailmancupia takavuosina kiertänyt Ek Hagen sanoi Dagbladetille.

Ek Hagen pitää Wengiä yhtenä tarkimmin yksityiskohtiin suhtautuvista urheilijoista, jonka hän tietää. Weng on hänen mukaansa tehnyt kahden vuoden ajan kaikkensa välttyäkseen koronalta.

– Hän ei ole nähnyt poikaystäväänsä neljään kuukauteen välttääkseen tartunnan. Ja sitten ehkä olympialaiset menevät sivu suun. Heidi olisi tuskin voinut tehdä mitään eri lailla.

Ystävä luonnehtii tilannetta todella epäonniseksi.

– Tämä merkitsee hänelle kaikkea. Mikään mitä hän tekee päivän aikana ei ole sattumanvaraista. Kun hänellä on sitten maksimaalisen huonoa onnea tämän kanssa, se on hyvin ansaitsematonta. Raukka hän.

Päästäkseen Pekingiin tartunnan saaneiden norjalaishiihtäjien pitäisi antaa kaksi negatiivista koronanäytettä neljän päivän sisällä. Olympialaisten ensimmäinen maastohiihtokilpailu hiihdetään ensi viikon lauantaina, 5. helmikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat