Norjan hiihtomaajoukkueen kausi käynnistyi farssilla: "Ehkä meidän pitäisi palata kotiin"

Nyt alkaa hiihtokausi todenteolla – suomalaisten hiihtotähtien odotukset ja todellisuus laitetaan pakettin Mertarannan ja Isometsän johdolla! 13:21
Videolla Jari Isometsä ennakoi alkavaa maastohiihtokautta.

Norjan maastohiihtomaajoukkueen kausi ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Joukkueen matkatavarat olivat nimittäin kadonneet matkalla Rukalle. Aiheesta kertoi Expressen.

Maajoukkue oli odottamassa matkatavaroitaan Kuusamon lentokentällä, mutta kun pakaaseja ei näkynyt, muuttui tunnelma stressaavaksi. 

– Tulkaa nyt jo! Therese Johaug huokaisi.

Joukkue sai loppujen lopuksi tiedon, että matkatavarat eivät olleet ollenkaan lentokoneen matkassa ja he saisivat ne myöhemmin. Norjalaiset pääsivät jonottamaan ja täyttämään erilaisia lomakkeita. Naisten joukkueen päävalmentaja Geir Endre Rogn sanoi, että joukkue joutui perumaan keskiviikon harjoitukset.

– Tämä on turhauttavaa hiihtäjille, koska he eivät voi harjoitella. Saimme kuitenkin tiedon, että tavarat tulevat jossain kohtaa iltaa. Ongelma tulee ratkaistuksi, mutta saamme tehdä harjoitusohjelman uudelleen. Hiihtäjät eivät pidä harjoitusten perumisesta. He ovat kuitenkin tottuneet siihen, että matkustaessa näin saattaa sattua, Rogn sanoi keskiviikkona.

Seefeldin kisoissa kahta maailmanmestaruutta juhlinut Emil Iversen oli vitsikkäällä tuulella ja naureskeli tapahtuneen suhteen.

– Ehkä meidän pitäisi palata kotiin. Norjalaisia ei nähdä viikonloppuna starttiviivalla, Iversen totesi virnuillen.

– Meillä on kuitenkin tärkeimmät mukana, eli sukset. Ne ovat suksirekassa, joka ajoi tänne. Saamme ehkä ostaa uusia vaatteita, jos ongelma ei selviä, Iversen jatkoi.

Joukkueen tunnelma on Iversenin mukaan hyvä matkatavaraepisodista huolimatta.

– Voimme nyt rentoutua ja ottaa rauhallisesti, kun muut harjoittelevat. Nyt voi istua mökissä ja juoda kupin kahvia. Kunhan saan tavarani perjantaihin mennessä, niin kaikki on kunnossa, Iversen päätti.

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy perjantaina 29. marraskuuta Rukalla.

Lue myös:

    Uusimmat