Norjalaismedia: Näin kulissipeli kääntyi Karsten Warholmin eduksi – Italian protestille tyly kohtelu

Katso tästä Karsten Warholmin MM-kisoissa kohauttanut aidanylitys!

Italia yritti protestoida 400 metrin aiturin Karsten Warholmin kyseenalaista aidanylitystä, mutta NRK:n haastatteleman norjalaispomon mukaan asiaa ei otettu kilpailun tuomariston käsittelyyn.

– Italia teki protestin, mutta liian myöhään aikarajan ollessa puoli tuntia virallisten tulosten julkistamisen jälkeen. Se tarkoittaa (viralliset tulokset tulevat) paria minuuttia maalintulon jälkeen, Norjan yleisurheilujoukkueen urheilujohtaja Erlen Slokvik kertoi NRK:lle.

Näin tiukka aikarajoitus asettaa kyseenalaiseen valoon tuomariston päätöksenteon MM-kisoissa, sillä ruotsalaisen kiekonheittäjän Simon Petterssonin ratkaiseva karsintaheitto lauantaina hylättiin lopulta vasta tunteja suorituksen jälkeen.

Pettersson sai kuulla vastustajan protestin myötä tulleesta hylkäyspäätöksestä vasta seuraavana päivänä.

Italia yritti protestoida Karsten Warholmin aidanylitystä 400 metrin aitojen välierässä, jonka hän voitti selvällä erolla muihin. Hidastuskuvan perusteella vaikutti siltä, että Warholm olisi saapunut toiselle aidalle hieman huonosti ja nostanut vasemman jalkansa aidan vierestä ylittäessään sitä. Mikä ratkaisevinta, Warholmin vasen jalka näytti olevan ylityshetkellä alempana kuin aidan reuna.

Katso Warholmin kohuttu aidanylitys artikkelin pääkuvan videolta!

MTV Urheilun yleisurheiluasiantuntijan Mika Järvisen mukaan tilanne näytti selvältä sääntörikkomukselta.

– Jos jalka on mennyt sivusta, kyllä silloin pitää hylätä. Valitettavaahan se olisi, jos näin kävisi, mutta jos selkeästi pystyttäisiin toteamaan videokuvasta tai still-kuvasta, että näin on käynyt, niin pitää tehdä. Ei voi tulla poikkeussääntöä tuollaisessa tilanteessa, Järvinen alleviivasi.

Jos Italian protesti olisi mennyt läpi, finaaliin olisi noussut niukasti loppukilpailusta karsiutunut italialainen Alessandro Sibilio norjalaistähden tilalle.

Italialaislehti La Repubblican mukaan Warholmin ylityksestä nähdyt kuvat eivät kuitenkaan "riittäneet vakuuttaamaan jurya".

Warholm on 400 metrin aitojen finaalin selvä voittajasuosikki keskiviikkoiltana. 27-vuotias ihmelahjakkuus on matkan hallitseva maailmanennätysmies Tokion olympialaisissa juostulla hirmuajallaan 45,94.

Lue myös:

    Uusimmat