Norjalaishyppääjä latasi suorat sanat kaoottisesta kisasta

Miesten mäkikilpailu olisi monen mielestä pitänyt peruuttaa Holmenkollenilla lauantaina, sillä olosuhteet olivat epätasaiset.

– Oli erittän vaikea hypätä tällaisena päivänä. Paskaa, sanoi norjalaishyppääjä Robert Johansson NRK:n mukaan.

Tuuliolosuhteet olivat välillä jopa kaoottiset, kun tuuli pyöri rajusti. Kisa eteni hitaasti jatkuvien keskeytysten vuoksi. Olosuhteet tuhosivat joidenkin kärkihyppääjien kilpailun, ja Johansson oli esimerkiksi vasta 44:s.

– Olisi ollut parempi yrittää hypätä myöhemmin, kuin vain puskea kisa läpi. Ryoyu Kobayashin kiertue meni pilalle yhden huono kierroksen takia, NRK:n asiantuntija Remen Evensen sanoi.

Holmenkollenin mäkikisa kuuluu Raw Air -kiertueeseen, jossa hypätään kuusi kilpailua neljässä eri Norjan hyppyrimäessä. Kobayashin toinen hyppy Holmenkollenin mäestä kantoi vain 118 metriä surkeissa olosuhteissa ja hän tipahti tuloslistalla sijalle 21.

Norjalaishyppääjä Halvor Egner Granerudin mielestä kisa olisi myös pitänyt laittaa poikki, vaikka hänen oma isänsä toimi kilpailunjohtajana.

– Hän saa kisan jälkeen syyt niskoilleen, mutta en tiedä oliko se pelkästään hänen vikansa, Granerud sanoi.

Isä Svein Granerud myönsi että olosuhteet eivät olleet tasapuoliset kaikille, mutta pysyi silti päätöksensä takana viedä kilpailu läpi.

– Oli erittäin haastavaa eikä täysin reilua, mutta ainakin saimme kelvollisen kierroksen. Ymmärrän hyvin, jos pari-kolme hyppääjää ovat meille vihaisia, mutta kokonaisuutena (olosuhteet) olivat hyvin samanlaiset, isä-Granerud sanoi.

Kisan voitti Itävallan Stefan Kraft. Norjan Kristoffer Sundal oli toinen ja Itävallan Jan Hörl kolmas. Suomen Niko Kytösaho oli 17:s.

Surkeat tuuliolosuhteet vaikuttivat myös naisten kilpailuun, ja se jouduttiin lopulta typistämään yhden kierroksen kisaksi. Jenny Rautionaholle osui hankala tuulirako, ja hän hyppäsi kauden huonoimman tuloksensa maailmancupissa. Rautionaho oli lopulta 23:s. Julia Kykkänen oli 37:s.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat