Metrit katosivat Suomen mäkimiehiltä Rukalla – aikatauluja rukattiin saksalaisten takia

Suomen Eetu Nousiainen, Antti Aalto ja Niko Kytösaho eivät selvinneet toiselle kierrokselle mäkihypyn maailmancupin kisassa Kuusamon Rukalla.

Aalto (118,5 metriä) ja Kytösaho (116,5) mittauttivat selkeät pettymykset, mutta Nousiaisen 127,5-metrinen piti hetken aikaa suomalaisen toiveita yllä toisen kierroksen paikasta.

Aamulla Kytösaho säväytti 139 metrin hypyllä, eikä Nousiaisella (129) ja Aallollakaan (126,5) ollut vaikeuksia selvittää karsintaa.

Kytösaho oli ymmällään, mihin hän hukkasi 22,5 metriä. Kaikki niistä eivät selity matalammalla lähtölavalla.

– Sen kun tietäisi. Ei ole millään selitettävissä. Ei tullut energiaa ollenkaan, ja tunsin heti keulalla, että hyppy meni pieleen.

Oliko tämä sitä tuttua puristusta, joka ennenkin on pilannut kilpailusuorituksen?

– Varmaan sitä samaa.

Aalto joutui heti hyppynsä alussa liian matalalle lentoradalle.

– Se peli on menetetty siinä kohtaa.

Jo karsinnan voittanut Slovenian Anze Lanisek johtaa ensimmäisen kierroksen jälkeen. Hän venytti 149 metriä. Itävallan Stefan Kraft (141,5) on toisena ja Norjan Halvor Egner Granerud (143) kolmantena.

Saksalaiset saivat armoa

Suurmäen karsinta piti hypätä jo eilen illalla, mutta saksalaisten sukset olivat jääneet Müncheniin. Illalla järjestettiin ylimääräinen harjoitus, ja karsinta lykättiin alkamaan aamulla kello 8.30 eli juuri ennen kilpailua.

Saksalaisille annettu armo ei haitannut Suomen hyppääjistä Arttu Pohjolaa ja Kalle Heikkistä. Kumpaakin harmitti oma karsiutuminen, mutta he muistuttivat myös rehdistä kilpailusta.

– Paha lähteä arvioimaan oliko ratkaisu oikea, mutta jos meiltä jää joskus varusteet matkasta, olisi hyvä muistaa, että saksalaistenkin takia on muutettu aikatauluja, Pohjola sanoi.

Juttuun päivitetty suomalaisten kommentteja klo 11.45. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja