Norjalainen TikTok-tähti "Kuorma-Auto Jonas" löydettiin surmattuna – veritekoa edelsi kuukausia kestänyt piina

Norjassa tunnettu somepersoona "Kuorma-auto Jonas" on löydetty surmattuna autosta Oslon seudulla. Tapaukseen saattaa liittyä outo vyyhti, johon kuuluu useita selvittämättömiä rikoksia.

Aftonbladetin mukaan Jonas Aarseth Henriksen esitteli TikTokissa humaristiseen sävyyn jokapäiväistä elämäänsä ja oli ennen kuolemaansa kertonut somessa kokemastaan väkivallan uhasta.

Miehen painajainen kävi toteen, ja viime torstaina hänet löydettiin kuolleena autosta mökin luota Oslon lähialueelta. 

Toistaiseksi ketään ei ole pidätettynä, mutta useammatkin selvittämättömät rikokset voivat antaa poliisille vihjeitä Henriksenin kuolemaan liittyvistä salaperäisistä olosuhteista.

Useita selvittämättömiä rikoksia

Henriksen on aiemmin julkaissut somessa useita viestejä ja kuvia uhkaavista tapahtumista. Hän uskoo olleensa tekojen kohteena tarkoituksella.

Toissavuoden heinäkuussa Henriksenin verstaan lähellä paloi asuntoauto. Poliisi epäili tuolloin jonkun heittäneen asuntoautoa palopommeilla. Viranomaiset yrittivät etsiä auton omistajaa, mutta tapausta ei koskaan saatu ratkaistua.

Vain kahta kuukautta myöhemmin Jonas Aarseth Henriksenin yrityksen omistama betoniauto syttyi tuleen. Tuolloin kaksi ihmistä otettiin kiinni tapauksiin liittyen. Poliisi aloitti tutkinnan myös vakuutuspetoksesta. Henriksen ei kuitenkaan ollut tapauksessa epäiltyjen listalla. 

Viime vuoden helmikuussa paloi jälleen yksi Henriksenin yhtiön kuorma-autoista. Tuolloin yrittäjä julkaisi Facebookissa tiedon tapahtuneesta ja poliisi etsi silminnäkijöitä.

Tilanne eskaloitui

Tämän vuoden maaliskuussa työmatkalla ollut mies joutui pahoinpitelyn kohteeksi. Nimeltä mainitsematon nuori mies kertoi norjalaiselle Tønsbergs Blad -lehdelle seisoneensa autonsa luona, kun tuntematon mies hyökkäsi yhtäkkiä hänen kimppuunsa pippurisumutteella. 

Uhri kertoi myös toisen miehen pahoinpidelleen häntä pesäpallomailalla tai sorkkaraudalla.

Tämän vuoden kesäkuussa ”Kuorma-auto Jonas” julkaisi Facebookissa päivityksen kyseisestä tapahtumasta, mikä samalla sotki hänet tapaukseen, ja mahdollisesti herätti pahantekijöiden huomion.

Myöhemmin kesäkuussa somepersoona kirjoitti Facebookissa myös häneen kohdistuneesta väkivallasta. Henriksen mainitsi kirjoituksessaan tuho- tai murhapolton, tulipalot, väkivallan ja ilkivallan.

– En halunnut aiemmin kertoa tästä, jotta tilanne ei pahene. Mutta painajainen on muuttunut niin pahaksi, että tarvitsen kaiken saatavilla olevan avun.

Piina päättyi veritekoon

Jonas Henriksen jakoi somessa myös kodistaan tallennettua valvontakamerakuvaa. Videolla tuntematon ihminen viskoi kiviä hänen asuntoaan päin. Lisäksi hän julkaisi valokuvia, joiden perusteella joku oli yrittänyt sytyttää moottoripyörän tai auton palamaan. 

Eräässä toisessa kuvassa yrittäjä taas esitteli firmansa autoa, johon oli kohdistettu ilkivaltaa.

Kesäkuun loppupuolella videolle oli tallentunut tuntematon ihminen hiippailemassa Henriksenin pihalla keskellä yötä.

Heinäkuun lopulla useampaan paikkaan Hønefossin kaupungissa ja Holen kunnassa ilmestyi tekstejä, joissa Jonasta kehotettiin pitämään suunsa supussa.

Henriksen löydettiin lopulta surmattuna Ringeriken kunnassa erään mökin vierellä olleesta autosta menneenä torstaina. Ruumiin löysi huolestunut työkaveri. Ringerike sijaitsee 50 kilometrin päässä Oslosta.

Mökin omistaja on kertonut norjalaiselle VG-lehdelle, ettei tunne Aarseth Henrikseniä.

Norjan poliisi on kertonut medialle, että Henriksen on asianomistajana useissa eri rikostapauksissa, joita on tutkittu tai joiden tutkinta on kesken. Poliisi yrittää nyt selvittää aiempien tapahtumien yhteyttä henkirikokseen.

Poliisin mukaan toistaiseksi on vielä liian aikaista arvioida tekojen yhteyttä.

Juttua päivitetty kello 23.41: Jutussa korjattu tieto vainajan löytymispaikasta autosta mökin läheltä, ei mökistä.

Lue myös:

    Uusimmat