Näin suomalaisnaisen paloittelumurha paljastui Espanjassa – koditon mies tonki tätä roskista ja teki hirveän löydön

Suomalaisnaisen jäänteet löytyivät Espanjasta - tältä näyttää rikospaikalla 0:15
Katso kuvat rumiinosien löytöpaikalta Torreviejan kaupungista

Seitsemänkymppinen suomalaismies on myöntänyt syyllisyytensä henkirikokseen. Pariskunta oli asunut saman katon alla helmikuusta saakka.

Lukuisat espanjalaismediat uutisoivat perjantaina Kaakkois-Espanjan Torreviejassa tapahtuneesta henkirikoksesta, jonka uhri oli 68-vuotias suomalaisnainen. Teosta epäiltynä otettiin pian kiinni hänen 70-vuotias seurustelukumppaninsa, suomalainen mies.

Rikos tuli ilmi, kun osa uhrin jäänteistä löydettiin Aguas Nuevasin kaupunginosasta ostoskeskuksen lähistöllä olevasta roskasäilöstä torstaina. Mediatietojen mukaan paikallinen koditon mies oli etsinyt itselleen ruokaa roska-astiasta ja tehnyt kammottavan löydön.

Roskiksesta oli löytynyt naisen jalat ja käsi. Poliisi hälytettiin paikalle.

Hattu käräytti

Epäillyn miehen tunnistamisessa käytettiin alueen valvontakameratallenteita, joissa hänen nähtiin viskovan roska-astiaan muovipusseja iltapäiväaikaan. Poliisin mukaan mies otettiin kiinni paikallista aikaa hieman ennen iltayhdeksää torstaina. 

Mediatietojen mukaan kiinniotto tapahtui, kun pyörällä liikkeellä ollut mies oli kierrellyt toisen roska-astian lähistöllä.

Tunnistustyössä poliisia helpottivat muun muassa miehen käyttämät asusteet. Miehellä oli päässään sama hattu, joka oli nähtävissä valvontakameratallenteella, kun hän viskeli muovipusseja roskikseen.

Henkirikostutkinnan käynnistyminen aiheutti keskeytyksen alueen jätteidenkäsittelyyn. Poliisi määräsi roska-astioiden tyhjennykset keskeytettäviksi, koska epäili miehen hävittäneen ruumiinosia myös toisiin roskiksiin. Toistaiseksi ruumiinosia ei kuitenkaan ole löytynyt muualta. 

Naapuri: riidan ääniä kuulunut

Sittemmin muovipussiin pakattuja ruumiinosia on löytynyt myös pariskunnan asuintalosta. Kiinniottonsa jälkeen mies oli poliisin mukaan kertonut epäjohdonmukaisesti tapahtumista, mutta tunnustanut lopulta tekonsa.

Espanjan poliisi kertoi perjantaisessa tiedotteessaan, ettei vainajan henkilöllisyyttä ollut vielä virallisesti varmistettu oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa.

Poliisin mukaan mies ja nainen olivat asuneet yhdessä helmikuusta saakka. Pariskunnan naapurin mukaan asunnosta oli aiemmin kantautunut riidan ääniä ja naapuri nimitti suomalaismiestä “hulluksi”.

Viranomaiset eivät olleet aiemmin joutuneet puuttumaan pariskunnan elämään, mutta miehestä on aiempi merkintä espanjalaisviranomaisten Viogen-järjestelmässä, jossa seurataan sukupuolittunutta väkivaltaa.

Merkinnän mukaan hän on aiemmin pahoinpidellyt toista kumppaniaan.

Lue myös:

    Uusimmat