Mainos

Norjalainen Braathens karsii viidenneksen lennoistaan

Tappiollinen norjalainen lentoyhtiö Braathens aikoo karsia noin viidenneksen lennoistaan ja irtisanoa joka viidennen työntekijänsä, yhteensä noin 800 henkeä.

Braathensin osakekurssi putosi ilmoituksen jälkeen reippaasti Oslon pörssissä, sillä saneeraussuunnitelman epäiltiin viittaavan siihen, ettei Braathensin siirtyminen Skandinavian lentoyhtiö SAS:n omistukseen välttämättä toteudu.

SAS ei ole halunnut kommentoida, vieläkö se pitää kiinni toukokuussa tekemästään yhteensä 1,1 miljardin Norjan kruunun ostotarjouksesta. Tarjouksessa yhden Braathensin osakkeen hinnaksi oli laskettu 35 Norjan kruunua, kun hinta liikkui tänään Oslossa 25 kruunun alapuolella.

SAS:n edustaja Siv Meisingseth sanoi kuitenkin pitävänsä Braathensin ratkaisua hyvänä tämän hetkisessä tilanteessa. Myös SAS on syyskuun terrori-iskujen jälkeen vähentänyt lentoja noin 12 prosentilla ja henkilökuntaa ollaan vähentämässä noin tuhannella, hän huomautti.

SAS sai jo viime kuussa Norjan kilpailuviraston hyväksynnän Braathensin ostolle, mutta kauppaa ei ole vielä lopullisesti lyöty lukkoon.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.