Norja höllentää koronarajoituksiaan: Osasta Ruotsiakin pääsee pian visiitille naapurimaahan

Mistä maasta voi matkustaa ilman karanteenia ja mistä ei? Katso kattava tietopaketti 3:47
Myös Suomessa höllennetään matkustusrajoituksia. Katso kooste, mistä maasta Suomeen voi matkustaa ilman karanteenia.

Norja alkaa ensi viikolla purkaa koronaan liittyviä matkustusrajoituksia, kertoo VG.

Norjassa on varmistettu tähän mennessä vajaat 9 000 koronavirustartuntaa ja koronakuolemia maassa on todettu 252.

Kuten Suomessa, myös Norjassa on päätetty alkaa purkaa koronaan liittyviä matkustusrajoituksia, kertoo VG.

15. heinäkuuta alkaen Norjasta ja Norjaan saa matkustaa ilman karanteenisuositusta Euroopan talousalueelta ja Schengen alueen maista lukuun ottamatta Portugalia, Unkaria, Kroatiaa, Romaniaa, Bulgariaa ja Luxemburgia.

Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta maat ovat melko pitkälti samoja, joihin myös Suomi höllää omia rajoituksiaan maanantaista alkaen. Suurin poikkeus on kuitenkin Ruotsi.

Ruotsin koronatilanne on vakavampi kuin monissa muissa maissa, ja Suomeen maasta on ollut sallittua ainoastaan paluuliikenne, työmatkaliikenne ja muu välttämätön liikenne, joihin lukeutuvat esimerkiksi perhesuhteet ja kiinteistön omistus Suomessa. Tällaisissakin tilanteissa Suomeen palaavalle suositellaan edelleen aina kahden viikon karanteenia.

Norjakaan ei ole päästänyt matkailijoita maahan ilman karanteenia, mutta nyt tämä tulee muuttumaan.

Ensi viikon keskiviikosta alkaen Norjasta ja Norjaan saa matkustaa kolmesta Ruotsin läänistä: Kronobergistä, Skånesta ja Blekingestä.

Muualle Ruotsiin Norja suosittelee vielä olemaan matkustamatta.

Seurustelukumppanit kaikkialta maailmasta sallitaan maahan

Rajoituksia puretaan tietyiltä osin myös muiden maiden osalta.

Samasta päivästä, 15. heinäkuuta, alkaen muualla maailmalla asuvat perheenjäsenet, puolisot ja seurustelukumppanit pääsevät Norjaan tapaamaan rakkaitaan ja läheisiään.

Muilta kuin karanteenivapailta alueilta tulevien läheisten täytyy kuitenkin olla Norjassa karanteenissa kymmenen päivää, ennen kuin he saavat liikkua maassa vapaasti.

Ketä tahansa tuttavaa ei kuitenkaan Norjaan kutsua, vaan VG:n mukaan seurustelukumppani on tarkkaan määritelty. Parin on esimerkiksi pitänyt tavata jo aiemmin fyysisesti ja suhteen on pitänyt kestää yli yhdeksän kuukautta.

Lue myös:

    Uusimmat