Japanilaishyppääjä ponkaisi uransa ensimmäiseen voittoon – Suomen mäkimiehet jäivät kauas

Japanin Ryoyu Kobayashi leiskautti mäkihypyn maailmancupissa uransa ensimmäiseen voittoon, kun hän voitti lauantain yhden kierroksen kilpailun Rukan HS 142 -mäessä.

Pääkuvan videolla Tulosruudun perkaus Rukan lauantaisista tapahtumista.

Kilpailun alku venyi kovien tuulien takia, mutta lopulta kisa saatiin vietyä läpi yhden kierroksen mittaisena. Aiemmin maailmancupissa parhaimmillaan kolmanneksi sijoittunut Kobayashi pomppasi 138,5 metriä ja sai voitokkaasta suorituksestaan 142,0 pistettä.

Kaksi metriä Kobayashia pidemmälle hypännyt Puolan Kamil Stoch sijoittui toiseksi, 2,1 pistettä Kobayashin perässä. Stochin puolalaismaanmies Piotr Zyla oli 136 metrin siivullaan kolmas, 7 pinnaa Kobayashin takana.

Suomalaishyppääjät jäivät pisteiden ulkopuolelle. Maailmancup-kauden avauksessa seitsemännellä sijallaan säväyttänyt Antti Aalto hyppäsi Rukalla parhaana suomalaisena 122 metriä ja jäi 32:nneksi.

Jarkko Määttä oli 116,5-metrisellään 45:s ja Eetu Nousiainen 114-metrisellään 47:s.

Koko kisan pisimmän hypyn, 146 metriä, pompannut Slovenian Domen Prevc sijoittui suurten tuulipistevähennysten myötä neljänneksi.