Nordean pääanalyytikko von Gerich paljastui oikeaksi ninjaksi – tällainen laji on OCR

Tällainen laji on OCR, josta innostui myös pääanalyytikko Jan von Gerich 2:49
Tältä näyttää OCR, johon hurahti myös Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich.

Maastoesteratajuoksun suosio saattaa siivittää sen jopa olympialajiksi.

OCR eli maastoesteratajuoksu kasvattaa suosiotaan meillä ja maailmalla. Yksi lajin innokkaimmista harrastajista on Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich. Von Gerichiä lajissa viehättää muun muassa sen monipuolisuus.

– Perusmatkassa on kyse siitä, että juostaan ja sitten tehdään erilaisia esteitä. Siinä voi olla kantamista, siinä voi olla ryömimistä, siinä voi olla kiipeämistä. Sitten on tällaisia teknisiä roikkumisesteitä .

– Tavallaan pyritään testaamaan omaa fyysisyyttä erilaisilla tavoilla, von Gerich selittää.

Kun von Gerich alkoi harrastaa lajia, ei harjoittelupaikkoja juuri ollut. Siksi hänen oli rakennettava sellainen itse, omalle takapihalleen. Hyvä puoli takapihalle rakennetussa radassa on se, että se on saanut myös jälkikasvun innostumaan lajista. 

Nykyään lajia voi kuitenkin harjoitella myös sille tarkoitetuilla sisäradoilla. Espoossa sijaitsevan OCR Factoryn toimitusjohtajan Miia Klärichin mukaan laji on helppo aloittaa.

– Ei tarvitse olla mitään ninjataitoja, että pystyy tulemaan meille treenaamaan vaan ihan perusliikkuja pärjää. Toki helpottaa, jos on jonkin verran puristusvoimaa, Klärich naurahtaa. 

Von Gerichillä on suureet toiveet lajin tulevaisuuden suhteen. Tulevaisuudessa siintävät jopa olympialaiset.

– Jollakin tavalla tämä laji on tulossa mukaan jo 2028 vuoden olympialaisiin, ehkä osana modernia viisiottelua, ja toivottavasti sen jälkeen ihan omana lajinaan, von Gerich kertoo.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat