Mainos

Nordealaisten lakosta sakot ammattiliitolle

Työtuomioistuin on määrännyt sakot ammattiliitto Suoralle ja sen jäsenliitoille nordealaisten lakon vuoksi.

Työtuomioistuin on tänään todennut Nordean pankkiväen lakon laittomaksi. Työtuimioistuin määräsi ammattiliitto Suoran ja sen jäsenyhdistykset maksamaan hyvityssakkoja lakosta. Suora ja sen jäsenyhdistykset joutuvat maksamaan työnantajaliitolle 1000-10 000 euron suuruisen hyvityssakon.

Suoran sakkosumma on 10 000 euroa, jäsenyhdistysten sakkojen määrät puolestaan vaihtelevat 1000-3500 euron välillä. Rangaistuksen perusteena on työrauhavelvoitteen rikkominen. Hyvityssakkojen yhteismäärä on 36 600 euroa.

Nordean henkilöstöyhdistyksen hallitus laajensi eilen lakkoaan tarkoituksenaan painostaa Nordeaa neuvottelemaan vahinkovakuutusten myyntiä koskevista korvauksista. Nordean konttorit pysyvät kiinni tänäänkin, eivätkä tilisiirrot kulje eri pankkien välillä.

Nordealaisten lakkoon etsitään ratkaisua

Nordean pankkitoimihenkilöitä koskevaan lakkoon etsitään ratkaisua tänään. Neuvottelut STTK-laisen ammattiliitto Suoran ja pankkialan työnantajaliiton välillä aloitettiin iltapäivällä. Neuvottelujen sisällöstä ei ole tietoa. Työntekijäliitto Suoran hallitus kokoontuu seuraavan kerran huomenna.

Suoran aamupäivällä koolla ollut hallitus päätti laajentaa lakkoon liittyvää jäsenyhdistyksiä koskevaa ylityökieltoa, mutta ei muuten laajenna työtaistelutoimia, koska neuvotteluyhteys oli saatu aikaan. Suoran hallitus kokoontuu seuraavan kerran huomenna puolilta päivin.

Eilen Noredan pankkitoimihenkilöiden lakko laajeni kahdellekymmenelle paikkakunnalle eri puolille Suomea. Kauppalehden mukaan selkkaus voi laajentua myös muihin pankkiryhmiin. OP-ryhmässä, Sammossa ja Aktiassa katsotan karsaasti työmäärän laajentamista vakuutustuotteisiin.

Nordean johto kommentoi lakkoa

Pankkilakko haittaa yhä pahemmin monien ihmisten arkiaskareita. Esimerkiksi useiden vanhusten eläkkeet odottavat yhä pankissa. Myös asuntokaupassa pankkien kiinni oleminen alkaa näkyä.

Nordean johdossa toivotaan, että työtuomioistuimen määräämät sakot johtaisivat töiden jatkumiseen pankin konttoreissa jo huomenna. Nordean johto kommentoi tänään ensimmäisen kerran toimihenkilöidensä lakkoa työtuomioistuimen päätöksen jälkeen.

- Se oli meidän kannaltamme odotettu ja myönteinen päätös, sanoi Nordean varatoimitusjohtaja Kari Jordan.

Pankin varatoimitusjohtaja pahoittelee lakon asiakkaille aiheuttamia ongelmia.

- Ensinnä voi todeta sen, että koko tapahtumasarja on ollut asiakkaittemme kannalta hyvin valitettava. Heidän pankkipalvelunsa ovat vaikeutuneet, ja ne joilla ei ole elektronisia pankkipalveluita tai kortteja ovat jopa jääneet jonkinlaisiin vaikeuksiin. Uskoakseni me pystymme palaamaan aika pian normaaliin päiväjärjestykseen, Jordan totesi.

Jordan uskoo pankkien avautuvan jälleen huomenna.

- Uskomme, että meidän toimihenkilömme ovat niin vastuuntuntoisia, että tämän selkeän päätöksen jälkeen pystymme aloittamaan töitä huomenna, Jordan sanoi toiveikkaasti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.