Nordea alkaa viedä pohjoissuomalaisille käteistä kotiovelle 10 eurolla

Nordean asiakkaat voivat tilata käteistä kotiovelleen Pohjois-Suomessa tästä lauantaista lähtien.

Pankin mukaan palvelua on kokeiltu Savossa syksystä lähtien, ja se on otettu hyvin vastaan.

– Siksi Nordea päätti vakinaistaa palvelun ja laajentaa sen kattavuutta myös Pohjois-Suomeen, jossa välimatkat asiointipisteille voivat olla pitkiä, Nordean Rovaniemen toimipaikan johtaja Maija Hokkanen perustele tiedotteessa.

Pankin mukaan suurin osa käteisen nostopisteistä sijaitsee paikoissa, joissa käteistä käytetään, eli vähittäiskauppojen tuntumassa.

Käteisautomaattien lisäksi Nordean asiakkaat voivat nostaa rahaa esimerkiksi K-ruokakaupoista, Tokmanni-konserniin kuuluvista myymälöistä ja R-kioskeista eri puolilta Suomea. Lisäksi käteistä voi tilata Postiin tai nostaa tietyistä konttoreista.

Käteisen käyttö vähenee

Käteisen rahan suosio vähenee Suomessa tasaiseen tahtiin. Nordean viimevuotisessa tutkimuksessa yli puolet vastaajista ilmoitti käyttävänsä käteistä vain harvoin tai ei juuri lainkaan. Vain neljä prosenttia vastaajista kertoi käyttävänsä käteistä kaikkiin tekemiinsä ostoksiin

– Edelleen löytyy tilanteita, joissa käteistä rahaa tarvitaan. Haluamme tarjota erilaisia vaihtoehtoja, jotta asiakas voi meillä löytää aina itselleen parhaan tavan hoitaa päivittäisiä raha-asioitaan, Hokkanen sanoo.

Käteisen kuljetus kotiin maksaa 10 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat