Mainos

OP alkaa periä automaattikäteisnostoista maksua huhtikuusta alkaen – kuukauden viidennestä nostosta eteenpäin maksu on 55 senttiä

1:57
Moni pankki luopuu maksuttomista käteismaksuista.

OP luopuu huhtikuun alussa maksuttomista automaattikäteisnostoista. OP on ilmoittanut asiakkailleen, että kuukaudessa saa jatkossa neljä maksutonta nostoa, mutta viidennestä lähtien nostoista peritään 0,55 euroa kappale.

Omistaja-asiakkaille OP sallii kahdeksan ilmaista nostoa kuukautta kohti.

Danske sallii viisi maksutonta nostoa

Käytännössä OP siirtyy samaan käytäntöön, jota noudattavat Nordea ja Danske. Nordea sallii neljä maksutonta käteisnostoa kuukaudessa, ja viidennestä lähtien peritään 0,40 euron maksu. Danske sallii viisi maksutonta nostoa ja perii seuraavista 0,60 euroa.

Pankkien käteispalvelujen tarjonta on alkanut huolestuttaa Suomen Pankkia. Johtokunnan jäsen Tuomas Välimäki sanoi viime vuoden lopulla, että käteispalvelujen supistuminen on monin paikoin tapahtunut liian nopeasti. Noin kymmenen prosenttia suomalaisista käyttää edelleen käteistä pääasiallisena maksutapanaan.

Suomen Pankki on linjannut, että pankkien asiakkailla on oltava oikeus tehdä omalta tililtään kohtuullinen määrä ilmaisia käteisnostoja. Kohtuullinen määrä olisi Välimäen mukaan noin yksi nosto viikossa.

Taloustoimittajien tilaisuudessa puhunut Välimäki huomautti, että jos ihmiset alkavat maksujen takia nostaa kerralla enemmän käteistä, voi se aiheuttaa ongelmia. Kun lompakoissa ja kodeissa pidetään entistä suurempaa rahamäärää, lisääntyy myös huoli ryöstöistä ja varkauksista.

Lisäys 11.1. klo 13.59, maksulliset käteisnostot koskevat automaattinostoja. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja