Nooralotta Nezirin vaatimattomuus maksoi hänelle 10 000 euroa – "Sitä ei voitu jälkeenpäin enää korjata"

Pika-aituri Nooralotta Neziri sai tänä vuonna urheiluapurahaa 10 000 euron edestä, kun hänen suomalaiset kilpakumppaninsa Reetta Hurske ja Annimari Korte saivat täyden 20 000 euron apurahan. Neziri kertoi syyt eriävään apurahaan.

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi kesälajien urheiluapurahoja Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön esityksestä. Hieman yllättäen Neziri ei ollut täyden 20 000 euron apurahan saavien joukossa, vaan Nezirille myönnettiin apurahaa 10 000 euroa.

Kun Nezirin kilpakumppanit Annimari Korte ja Reetta Hurske saivat itselleen täyden 20 000 euron apurahan, nousi esille syystäkin pieniä kysymysmerkkejä. Neziri selvensi tilannetta omalla Twitter-tilillään, kun hän kertoi itse hakeneensa vain 10 000 euron apurahaa.

– Kyse oli tällä kertaa täysin siitä, että esitettyjen kriteerien valossa olin arvioinut itseni 10k apurahansaajaksi. Sitä ei voitu jälkeenpäin enää korjata, Neziri kirjoittaa.

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki kertoo Ylelle, että Nezirille olisi myönnetty täysi tukiraha, jos hän olisi itse sitä hakenut.

– Neziri vertautuu Hurskeeseen ja Kortteeseen ihan täysin ja oli paras heistä MM-kilpailuissa, mutta Neziri on itse hakenut 10 000 euron tukirahaa, Lehtimäki kertoo Ylelle.

Neziri, Korte ja Hurske olivat viime kaudella väkevässä iskussa. Kaikki kolme aituria selvittivät tiensä komeasti välieriin viime kesän MM-kisoissa .

Lue myös:

    Uusimmat