Annimari Korte yritti yllättäen EM-kisoihin – sai pakit

Annimari Kortteen urheilu-ura päätökseensä – "Kannattaa lopettaa, kun ei itse nauti" 2:10
Annimari Korte oli valmis lykkäämään eläkepäiviään, mutta Euroopan yleisurheiluliitto esti aikeet.

Pika-aituri Annimari Korte ilmoitti reilu viikko sitten, että lopettaa urheilu-uransa. Nyt 36-vuotias kuitenkin kertoo, että olisi halunnut mukaan yleisurheilun EM-kisoihin Nooralotta Nezirin jäätyä loukkaantumisen vuoksi sivuun.

– Toivon, että olisin voinut päättää urani EM-kisoissa, mutta Euroopan yleisurheiluliitto ei hyväksy jälki-ilmoittautumisia viime hetken poisjääntien kohdalla, Korte kirjoittaa Instagramissa.

– Meillä oli neljä kelpuutettua aitajuoksijaa, mutta vain kolme voi osallistua kilpailuun. Yksi joutui vetäytymään loukkaantumisen vuoksi, joten olisin voinut osallistua, mutta se oli liian myöhäistä.

Nezirin lisäksi kisoihin valittiin Lotta Harala ja Reetta Hurske. Kortteen EM-kisoihin oikeuttanut aika 12,83 viime vuodelta olisi hänen mukaansa riittänyt suoraan välieräpaikkaan.

Korte on päätöksestä harmissaan, sillä olisi halunnut edustaa Suomea viimeisen kerran EM-kisojen välierissä.

– Olisi tietysti ollut kiva olla suoraan välierissä EM-kisoissa (12 Euroopan parasta pääsee suoraan välieriin), mutta onhan se kiva myös tietää, että viimeisen urheiluvuoden aikana oli vielä Euroopan 12 parhaan joukossa, Korte lisää.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Korte aitoi jäähyväiskisansa Helsingin Eläintarhan kentällä sunnuntaina 26. toukokuuta aikaan 13,26. Hän perusteli lopettamispäätöstään MTV Urheilulle suorituksen jälkeen.

– Tämä oli viimeinen juoksuni. Haluan tehdä jo kesällä jotain muuta kuin taistella kilpailuradoilla, Korte kertoi MTV Urheilulle.

– Silloin kannattaa lopettaa, kun ei enää itse nauti siitä niin paljoa.

Katso Kortteen koko haastattelu ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat