Noora Räty iskussa – Naisleijonille voittoisa MM-kenraali

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue voitti harjoitusmaaottelussa Japanin maalein 2–0. Vierumäellä pelatussa ottelussa Suomi teroitti kynsiään ensi viikon torstaina Espoossa käynnistyviä MM-kilpailuja varten.

Suomen maalintekijät olivat Jenni Hiirikoski ja Petra Nieminen. Noora Räty torjui Suomen maalilla 18 laukausta.

Rauhallisesti pelin aloittanut Japani sai parempaa vaihdetta silmään toisessa ja erityisesti kolmannessa erässä. Suomen maalilla Räty joutuikin venymään muutamiin isoihin torjuntoihin.

Japanin Nana Fujimotolle kertyi 28 torjuntaa.

Naisleijonat hävisi joulukuussa Vierumäellä Japanille 2–3 jatkoajan päätteeksi, mutta pystyi perjantaina kääntämään vähämaalisen ottelun edukseen.

–  Oli tarkoitus pelata kisaketjuilla, mutta lopulta kaukalossa olikin vain yksi kisaketju. Meillä oli listalla neljätoista hyökkääjää, mutta yhtäkkiä olikin vain yksitoista. Ronja Savolainen piti nostaa puolustuksesta hyökkäysketjuun. Sini Karjalainen ei ollut listalla, mutta hän pääsi puolustukseen, päävalmentaja Pasi Mustonen sanoi STT:n mukaan.

Puolustaja Karjalainen ei ollut maanantaina julkaistussa MM-joukkueessa, mutta on kuitenkin harjoitellut Suomen kanssa ennen MM-kotikisoja. Kisakokoonpanoa voi vielä muokata, jos sairastelut osoittautuvat pahoiksi.

–  Kolme pelaajaa oli aamulla vähän kipeänä, ja yhdellä on pieni loukkaantuminen, Mustonen kommentoi.

Pelaavan kokoonpanon ulkopuolella olivat hyökkääjät Michelle Karvinen, Sanni Hakala, Noora Tulus, puolustaja Nelli Laitinen ja kolmosmaalivahti Jenna Silvonen.

Maajoukkueen MM-leiri päättyi perjantai-iltana.

–  Kotiin, huilia, palautusta, lepoa ja mahdollisimman vähän urheilun ajattelemista. Maanantaina menemme lounaalle, Mustonen avasi.

Suomi aloittaa MM-urakkansa ensi torstaina, kun se kohtaa Espoossa Yhdysvallat.

Hyökkääjän paikka auki

Perjantain ottelussa Suomen Annina Rajahuhta ja Vilma Tanskanen kisasivat MM-joukkueeseen vapaana olleesta 13. hyökkääjän paikasta. Kumpikin heistä pelasi alemmissa ketjuissa. Tanskanen saalisti syöttöpisteen Suomen avausmaaliin.

Valinta kaksikon välillä tehdään viikonlopun aikana.

Naisten MM-kilpailut pelataan Espoossa 4.–14. huhtikuuta.

19.07 juttuun lisätty päävalmentaja Pasi Mustosen kommentit

Lue myös:

    Uusimmat