Nolla ja O-kirjain menivät sekaisin parkkilippua ostaessa – välittömästi iskenyt lappuliisa ei antanut Tealle armoa

Porvoolaisnaisen pieni virhe autonsa rekisterinumeron syöttämisessä toi parkkisakon Taidetehtaalla aiemmin tällä viikolla.

Porvoolainen Tea Valjakka pysäköi autonsa Porvoon Taidetehtaalle tiistai-iltana puoli kuuden aikoihin. Hän oli ostamassa pysäköintilippua automaatista, kun huomasi alueella pysäköinninvalvojan.

Valjakka vei lipukkeen autonsa tuulilasille pysäköinninvalvojan lähestyessä.

– Tuli sellainen tunne, että pitäisikö jäädä seuraamaan tilannetta, mutta poistuin asioilleni, Valjakka kertoo.

Kun hän saapui takaisin autolleen vajaata 10 minuuttia myöhemmin, oli tuulilasissa 50 euron pysäköintivirhemaksu. Syy? Pysäköintimaksun suorittamatta jättäminen. 

Valjakan julkaisemasta valokuvasta on nähtävissä, että pysäköinti maksettiin kello 17.32. Parkkisakko puolestaan oli lätkäisty tuulilasille kello 17.34.

Näillä ohjeilla taskuparkki onnistuu joka kerta 1:23
VIDEO: Näin tehdään taskuparkki.

Valjakka ei ymmärrettävästi halunnut jättää asiaa sikseen, vaan lähti etsimään sakon antanutta pysäköinninvalvojaa, joka löytyikin nopeasti. Lähes yhtä nopeasti selvisi myös syy sakolle.

Kävi ilmi, että Valjakka oli pysäköintiautomaattiin autonsa rekisterinumeroa naputellessaan painanut O-kirjaimen sijaan numeroa nolla.

– Pysäköinninvalvoja oli asiallinen, muttei juuri reagoinut muuten kuin sanomalla, että heillä on oikeus antaa virheestä valvontamaksu. Hän kyllä tiesi heti, minkä virheen olin tehnyt, koska sanoi, että olin laittanut O-kirjaimen tilalle nollan, enkä tässä vaiheessa ollut edes näyttänyt hänelle kuitteja.

– Hän ei jäänyt sen enempää keskustelemaan, vaan jatkoi matkaansa.

Kaiken lisäksi Valjakalle selvisi – tosin vasta jälkikäteen – että alueella oli kahden tunnin maksuton pysäköinti, joten hänen ei olisi todellisuudessa tarvinnut maksaa pysäköinnistä mitään.

Kallis näppäilyvirhe

Valjakka on tehnyt reklamaation saamastaan virhemaksusta, mutta prosessi on hänen mukaansa työläs ja vie aikaa.

– Eniten minua harmittaa pelisilmän puuttuminen. Ymmärtäisin hyvin, jos olisin jättänyt maksamatta maksullisella parkkipaikalla tai tehnyt jonkinlaisen pysäköintivirheen. Nyt tein näppäilyvirheen, josta pitäisi maksaa 50 euroa.

Valjakka myöntää oman virheensä, mutta toivoo pysäköinninvalvonnalta enemmän ymmärrystä tällaisissa tapauksissa.

– Aiemmin kyseisellä paikalla ei ollut mittareita, joihin pitää syöttää rekisterinumero.

Valjakka ei vielä tiedä, saako hän parkkisakkoaan mitätöityä.

Lue myös:

    Uusimmat