Mainos

Nokian osake sukelsi verkkoyksikön tuloksen vuoksi – myynnissä oleva Here kasvaa

Nokian osakekurssi putosi reippaasti, kun yhtiön verkkoyksikön alkuvuoden tulos oli pettymys.

Sen sijaan myynnissä oleva karttapalvelu Here kasvaa vauhdilla ja sen kannattavuus paranee. 

Sijoittajat pettyivät Nokian verkkoyhtiön tulokseen: osakekurssi putosi jyrkästi. Samalla analyytikot kuitenkin kiittelevät, että Nokia osti ranskalaisen Alcatel-Lucentin juuri oikeaan aikaan, kun Nokian osake oli vielä korkealla.

– Ajoitus näyttää Nokian näkökulmasta hyvältä ja jopa nerokkaalta. Kun toteutettiin kauppa vaihtokurssiin ja se vaihtokurssi saatui olemaan Nokian huippukurssi, 7,77 euroa, tänä päivänä ollaan 6 eurossa. Jos se kauppa olisi toteutettu vasta tänä päivänä, Alcatelin omistajat olisivat saaneet huomattavasti isomman osuuden tästä kokonaisuudesta, analyytikko Mikael Rautanen sanoo.

Ranskassa Nokian ostotarjous on herättänyt jälkikäteen nurinaa.

– En usko että oli sattumaa, että kauppa kiirehdittiin ennen ensimmäisen neljänneksen tulosraporttia koska tiedettiin, että sieltä tulee pettymysluvut, Rautanen sanoo.

Tutkijan mukaan Nokian verkkoyhtiön tulospudotuksesta ei ole vielä syytä huolestua.

– Ehkä nyt palataan normaaliin tasoon. Jos vertaillaan muihin alan toimijoihin, niin se sama taso on myös Ericssonilla, Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkija Timo Seppälä sanoo. 

Alkuvuoden valopilkku oli karttapalvelu Here, jota Nokia on myymässä.

– Uskon vahvasti, että Herellä on valoisa tulevaisuus joko Nokian tai uuden omistajan kanssa, Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri sanoo.

Toimitusjohtaja Suri uskoo, että Herellä on valoisa tulevaisuus joko Nokian tai uuden omistajan kanssa, 

– Nokia on laittamassa Hereä myyntikuntoon. Halutaan näyttää hyvää kasvua ja kannattavuutta lyhyellä tähtäimellä, jotta potentiaaliset ostajat näkevät yksikössä piilevän arvon ja huutokaupassa saadaan mahdollisimman hyviä tarjouksia, analyytikko Rautanen sanoo.

Herelle uskotaankin löytyvän ostajia. 

– Huhuissa on ollut Facebook tai saksalainen autoteollisuus. Uskon että karttoja tarviutaan kaikissa laitteissa ja niillä on tulevaisuudessa iso merkitys, tutkija Seppälä sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.