Mainos

Rajeev Suri: Nokia on voittaja 5G-teknologiassa

2:10

Nokia teki vuoden viimeisellä neljänneksellä miljardin euron tuloksen, mikä oli odotettua parempi. Toimitusjohtaja Rajeev Suri sanoo MTV:n haastattelussa, että Nokia aikoo olla voittaja 5G-teknologiassa.

Verkkomarkkinoilla on nyt välivuoden makua, kun operaattorit odottavat yhä nopeampia yhteyksiä tarjoavan 5G-teknologian läpimurtoa ja pihtaavat hankkeitaan.

Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri uskoo, että markkinat supistuvat edelleen.

– Tästä vuodesta tulee jälleen hiljainen, mutta näemme hyviä merkkejä 5G-teknologian kiihdyttämisessä, joten on hyvä aika mennä asemiin. Voimme olla todellinen voittaja 5G:ssä, toimitusjohtaja sanoo.

Tulos yllätti analyytikot

Tulosta Nokia teki kuitenkin loka-joulukuussa miljardi euroa. Tämä yllätti positiivisesti analyytikot.

– Trendi on se, että verkoissa tulos heikkenee, mutta patenttipuolella on tehty niin paljon isoja sopimuksia, että se paikkaa verkkopuolen heikkoutta Nokiall, sanoo Ideresin analyytikko Mikael Rautanen.

Poikkeuksellisesti Nokia ennustaa verkkomarkkinoiden näkymiä jo vuoteen 2020, mikä on aina haastavaa.

– Selvästi Nokia haluaa signaloida, että nyt ollaan kahden eri verkkoteknologiasukupolven välivaiheessa ja sijoittajat pitäisi saada katsomaan pitemmälle, Rautanen toteaa.

Nokian lupaa omistajilleen lisää osinkoa

Toimitusjohtaja Suri on tyytyväinen moneen asiaan loppuvuoden tuloksessa: Nokia pystyi syksyn ongelmien jälkeen paisuttamaan kassansa taas pulskaksi neljään ja puoleen miljardiin euroon.

– Se oli osoitus kulttuuristamme, kyvystämme toimia, ja ihmiset osoittivat suomalaista sisua. Pystyimme kasvattamaan kassaamme 1,8 miljardia euroa kolmannelta neljännelle vuosineljännekselle, Suri sanoo.

Omistajilleen Nokia aikoo jakaa jatkossa kasvavaa osinkoa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.