Mainos

Kommentti: Nokia kuin vanha aviosiippa – tylsä mutta niin turvallinen

Uusi Nokia on siirtynyt pelkääjän paikalta kuskin paikalle, kun yhtiö valmistautuu Suomen suurimman yrityskaupan läpivientiin.

Ison rahakirstun päällä pitkään istunut Nokia on osoittanut kärsivällisyyttä. Ranskalaisen Alcatel-Lucentin ostaminen tapahtuu oikealla hetkellä, sillä molemmat yhtiöt ovat nyt kunnossa ja valmiita aina vaikeaan yhdistymiseen.

Nokia kertoi tänään yhdistymisestä kaksi uutista. Kauppa on valmis etuajassa jo ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Toiseksi, yhdistymisestä syntyvät säästöt toteutuvat nekin etuajassa jo vuonna 2018.

Verkko-Nokialla ja toimitusjohtaja Rajeev Surilla on kokemusta Siemens-fuusiosta, jonka kompastuskivet nyt aiotaan kiertää kaukaa.

Nokian omistajankin kelpaa taas hymyillä. Osakekurssi on noussut kesän 2012 pohjalukemista 1,33 eurosta huimaavasti viisinkertaiseksi.

Lisäksi Nokia maksaa kassastaan 4 miljardia euroa omistajilleen. Summa voi kuulostaa isolta, mutta se jakaantuu pitemmälle ajalle ja lisäosinko on varsin maltillinen. Osingonjaon perusteellakaan Nokiaa ei voi kutsua siis hulvattomaksi, mieluummin pitkäjänteiseksi.

Pientä kakistelua on aiheuttanut lähinnä se, miksi Nokia käyttää osan rahoista, 1,5 miljardia euroa, omien osakkeiden ostamiseen. Nokia tuhlasi suuruutensa vuosina hulvattomat summat osakeostoihin ja niistä rahoista ei jäänyt kuin kaunis muisto.

Nokian johto vakuuttaa, että rahaa jää vielä tuotekehitykseen, tutkimukseen, uusiin laitteisiin. Virtuaalikamera Ozo julkistetaan virallisesti loppuvuoden aikana.

Älykellot ja -rannekkeet herättävät aina kokoaan isomman kiinnostuksen, mutta Nokian leipä tulee jatkossakin verkkomyynnistä. Näiden tuloslukujen valossa voi ennustaa, että Nokian omistajien leipä on kohtuupitkä ja melko leveäkin. Sellainen ranskanleipä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.