Mainos

Nokian Renkailta todella häijyt nakit – näin järeitä Hakkapeliittoja et ole ennen nähnyt

0:56

Nokian Renkaat ja islantilainen erikoisajoneuvovalmistaja Arctic Trucks ovat luoneet arktisiin oloihin tarkoitetun talvirenkaan.

Nokian Renkaat ja islantilainen Arctic Trucks ovat tehneet yhteistyötä haasteellisten talviolosuhteiden taltuttamiseksi jo useita vuosia. Lumen ja jään asiantuntijoiden yhteistyön uusin tulos on Nokian Hakkapeliitta 44 -talvirengas, joka on kuin kotonaan ankarissa talviolosuhteissa.

Luottamus renkaisiin korostuu, kun ajetaan arktisissa oloissa. On tärkeää, ettei matka katkea rengasrikon tai ylitsepääsemättömän maaston vuoksi. Arctic Trucksin erikoisajoneuvoja käytetään muun muassa Etelämantereen tutkimusmatkoilla, joten myös renkaalta vaaditaan paljon.

Arctic Trucksin valmistamiin eritysajoneuvoihin räätälöity Nokian Hakkapeliitta 44 on suunniteltu erityisen pitäväksi ja kestäväksi. Painoa järeällä renkaalla on noin 70 kiloa, ja sen halkaisija on yli metrin. Rengas on nastoitettavissa, mutta pääasiallinen käyttö on ilman nastoja.

– Renkaan pinnan keskialueen urien jyrkkä 40 asteen V-muoto on optimoitu puhdistamaan uria lumesta ja loskasta tehokkaasti. Myös renkaan pinnan leveys sekä valtava ilmatila takaavat alhaisen pintapaineen ja näin erinomaisen etenemisen pehmeällä alustalla. Lumesta ei todellakaan ole vastusta tälle renkaalle, kertoo raskaiden renkaiden tuotekehityspäällikkö Kalle Kaivonen.

Renkaan koko on päräyttävä LT475/70 R17. Tuotteen valmistus aloitetaan lähikuukausina, ja sitä myydään yksinoikeudella Arctic Trucksin kautta.

– Ajoneuvojamme käytetään maailman ankarimmissa ympäristöissä: jäätiköillä, Etelänavalla ja Euraasian pohjoisimmissa osissa. Yhteistyö Nokian Renkaiden kanssa on johtanut hyviin tuloksiin, ja odotamme paljon myös tältä uudelta renkaalta, sanoo Arctic Trucksin toimitusjohtaja Herjolfur Gudbjartsson.

Lähde: Nokian Renkaat

***

0:45

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.