Mainos

Nokian maajohtaja: Tähtäämme verkkobisneksen kärkeen –"hyvin ymmärrän synkät tunnelmat"

2:16

Nokia ilmoitti tänään vähentävänsä noin 1 300 työpaikkaa Suomessa. 

Nokian maajohtaja Tommi Uitto sanoo MTV Uutisille, että Nokia tähtää tulevaisuudessa ykköspaikalle verkkoliiketoiminnassa. Kasvuun liittyy kuitenkin ikävät ilmiöt, kuten irtisanomiset.

– Kasvatamme nyt kokoa, ja Alcatelin kaupan myötä on mahdollisuus tavoitella ykköspaikkaa. Sinänsä ikäviä muutoksia ja muutostöitä tulee, kun siihen tavoitteeseen pyritään, Uitto sanoo.

Uitto kuitenkin ymmärtää, ettei yli tuhannen ihmisen irtisanomisuutista ei ole otettu ilolla vastaan. Nokia ilmoitti keskiviikkona irtisanovansa Suomessa noin 1 300 henkilöä.

– Hyvin ymmärrän, että tunnelmat ovat synkät. Nämä ovat raskaista päiviä, vaikka ovatkin välttämättömiä päätöksiä. Henkilöstömme on käynyt läpi vaikeita aikoja viime vuosina. Olemme kuitenkin onnistuneet pelastamaan verkkoliiketoiminnan, josta on pystytty kasvattamaan taloudellisesti hyvä kokonaisuus, Uitto kuvailee.

Rajut maailmanlaajuiset henkilöstövähennykset johtuvat Alcatel-Lucentin ostosta. Suunnitelmat koskevat kaikkia Nokian verkkoliiketoiminnan liiketoimintaryhmiä ja tukitoimintoja, ja kohdistuvat Suomen kaikkiin toimipaikkoihin. 

Mahdollisista vähennyksistä noin puolet arvioidaan kohdistuvan Espooseen, noin neljäsosa Ouluun ja noin neljäsosa Tampereelle.

– Alcatelin hankinnan kautta meillä on jonkin verran päällekkäistä tietyillä tuotealueilla, palveluissa, tukifunktioissa ja konsernin hallinnossa. Toimimme globaalina yrityksenä, ja muutosohjelma vaikuttaa kaikkiin maihin, missä toimimme. Suomessa vaikutukset ovat tällaiset, Uitto sanoo.

Uitto sanoo, että Nokia pyrkii tarjoamaan irtisanotuille töitä konsernin sisältä tai ulkopuolelta. Yritys pyrkii myös tarjoamaan koulutusta ja tukemaan yrittäjyyttä.

– Näissä yt-neuvotteluissa tulemme ehdottamaan samanlaista Bridge-ohjelmaa, jota ehdotimme 2011-2013 matkapuhelinliikenteen ollessa vaikeuksissa, Uitto kuvailee.

0:58

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.