Mainos

Nokian Oulun-luottamusmies yt-pommista: Odottelu päätöksistä kaikkein raskainta

2:16

Nokian Oulun toimintojen henkilökunta osasi odottaa yt-neuvottelujen alkamista.

Nokia ilmoitti keskiviikkona, että se vähentää arviolta 1 300 työpaikkaa Suomessa. Vähennykset ovat osa maailmanlaajuista ohjelmaa. Maailmanlaajuiset henkilöstövähennykset johtuvat Alcatel-Lucentin ostosta.  

Nokian Oulussa sijaitsevien toimintojen ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Risto Lehtilahti sanoo, että yt-neuvottelut oli odotettavissa. 

Tunnelmat ovat paikan päällä silti varsin raskaat.

– Nyt on hieman liian aikaista todeta muuta, kuin odotetut oli. Siemensin jälkeen ehdittiin olla hetki rauhassa ja saada draivi päälle. Kun tieto Alcatelin kauppasuunnitelmasta tuli, hartiat niin sanotusti laskivat heti. Odottelimme vain päivää, että tieto yt-neuvotteluista tulee, Lehtilahti sanoo MTV Uutisille.

Yt-neuvottelut koskevat kaikkia Nokian verkkoliiketoiminnan liiketoimintaryhmiä ja tukitoimintoja, ja kohdistuvat Suomen kaikkiin toimipaikkoihin.

Mahdollisista vähennyksistä noin puolet arvioidaan kohdistuvan Espooseen, noin neljäsosa Ouluun ja noin neljäsosa Tampereelle.

Oulussa työntekijöitä Nokialla on tällä hetkellä noin 2400–2500.

– Onhan tämä taas tällainen iso harjoitus. Mitä omien kollegoiden kanssa olen ehtinyt puhua, niin toiveena on että mahdollisimman nopeasti päätökset pöytään ja eteenpäin. Tämä odottelu on porukalle kaikista raskainta, Lehtilahti myöntää.

– Yt-neuvottelut alkavat keskiviikkona, ja alamme käymään läpi sitä, mitä tämä oikeasti tarkoittaa, Lehtilahti lisää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.