Nokian liikevaihto jäi alle 6 miljardin euron

Nokia julkisti tänään ensimmäisen osavuosikatsauksen, johon on yhdistetty ranskalaisen Alcatel-Lucentin tulos.

Tammi-maaliskuun liikevaihto oli 5,6 miljardia euroa ja yhdistetyn yhtiön vertailukelpoinen liikevaihto viime vuoden vastaavalta ajalta oli 6,1 miljardia euroa.

Liikevoittoa kertyi nyt kolmelta ensimmäiseltä kuukaudelta 345 miljoonaa euroa.

Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri sanoo olevansa tyytyväinen siihen, että yhtiön kannattavuus oli vakaa vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Hän muistuttaa, että ensimmäisen neljännes on alalla tyypillisesti kausiluontoisesti heikko ja että integraatioon liittyvät häiriöt ovat olleet suuri riskitekijä.

Suri myöntää, että liikevaihdon lasku oli pettymys, mutta hänen mukaansa se johtui suurelta osalta Mobile Networks -toimintaryhmästä, jonka markkinaympäristön haastavuus ei toimitusjohtajan mielestä ole yllätys.

Nokia aloitti yt-neuvottelut huhtikuu alussa tarkoituksenaan vähentää noin 1300 työpaikkaa Suomesta. Vähennykset kohdistuvat kaikkiin kolmeen toimipaikkaan: Espooseen, Ouluun ja Tampereelle.

Yhteensä yhtiössä on noin 100 työntekijää ja heistä noin 7000 työskentelee Suomessa.

Lisäksi Nokia on kertonut, että se on aikeissa hankkia digitaaliseen terveydenhuoltoon erikoistuneen yhtiön, Withingsin. Yhtiö on varsin pieni verrattuna Nokiaan, sillä se työllistää vain 200 henkilöä.

Kaupan myötä Nokia aikoo vahvistaa asemaansa ja tehdä paluun kuluttajalaitemarkkinolle.

Juttua muutettu 10.5.2016 klo 9:48 Korjattu liikevaihdon määrä 5,3 miljardista 5,6 miljardiin euroon.

Lue myös:

    Uusimmat